Centru Regional de Afaceri pe bani europeni, la malul Dunării

Centru Regional de Afaceri pe bani europeni, la malul Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Investiţia, derulată de Hidrotehnica, se ridică la aproape şase milioane de lei şi va fi finalizată în luna august a anului viitor


Galaţiul va avea, începând din vara anului viitor, un Centru Regional de Afaceri, construit cu bani europeni, graţie unui proiect implementat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 de către societatea Hidrotehnica. „Din păcate, a fost o axă dificil de accesat, pentru că necesita o contribuţie destul de ridicată din partea beneficiarului, de la minim 30 la sută până la 50 la sută. De asemenea, pretenţiile vizavi de documentaţia tehnică şi planul de afaceri erau destul de mari, aproape ca un proiect bancabil. Din acest motiv, noi nu am avut foarte multe proiecte pe Regiune, dar suntem foarte încântaţi că avem un proiect pe Galaţi”, a declarat Luminiţa Mihailov, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est.

Centrul va funcţiona pe strada Portului

Centrul Regional de Afaceri va avea două etaje. Conform managerului de proiect al Hidrotehnica, la parter vor fi 10 birouri şi o sală multifuncţională, la etajul unu vor funcţiona 11 birouri şi o sală multifuncţională, iar la etajul doi vor fi cinci birouri. Totodată, conform reprezentanţilor Hidrotehnica, proiectul mai prevede şi crearea unei parcări cu o capacitate de 35 de locuri.

„Proiectul este situat în strada Portului, nr. 56. Suprafaţa utilă a clădirii este de 1.596 de metri pătraţi, dar cea propusă spre modernizare este de 1.392 de metri pătraţi (…) În urma implementării proiectului, rezultatele vor fi modernizarea construcţiei, vor fi informate 3.000 de persoane cu privire la activităţile dezvoltate în cadrul Centrului Regional de Afaceri, şapte microîntreprinderi şi trei întreprinderi mici vor beneficia de logistica Centrului în primii doi ani de activitate, în condiţiile acoperirii numai a costurilor cu utilităţile, două întreprinderi mijlocii şi o întreprindere mare vor putea beneficia de spaţiu pe perioada unui an pentru promovarea activităţii. Se vor crea 20 de locuri de muncă în cadrul firmelor găzduite de Centru, iar noi vom crea încă opt locuri de muncă pentru funcţionarea acestuia”, a punctat reprezentantul Hidrotehnica, Mara Rîmniceanu.

Valoarea totală a proiectului este de 5.881.171 lei, valoarea eligibilă a proiectului este de 4.087.742 lei, iar valoarea neeligibilă este de 1.793.428 lei. Contribuţia Hidrotehnica în proiect este de 3.019.751 lei, iar asistenţa financiară nerambursabilă este de 2.861.419 lei. „Pe perioada de monitorizare va fi mai dificil, dat fiind faptul că din piaţă se vede clar că activitatea este destul de redusă, mai ales în Galaţi. Noi sperăm ca totuşi să ne îndeplinim indicatorii de rezultat pe care ni i-am propus în cadrul proiectului”, a afirmat managerul de proiect.

Citit 3346 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.