Piaţa asigurărilor/ Preţul RCA s-ar putea dubla

Piaţa asigurărilor/ Preţul RCA s-ar putea dubla
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preţul asigurărilor auto s-ar putea dubla, iar sute de brokeri sunt ameninţaţi cu eliminarea de pe piaţă, potrivit digi24.ro. Şi asta din cauză că autorităţile cer firmelor de intermediere să-şi majoreze capitalul social de zece ori. Puţine vor avea suficienţi bani să facă aşa ceva şi se vor închide, spun economiştii. Prin urmare, preţurile vor fi dictate de companiile care rezistă. Şoferii vor simţi imediat efectul: preţuri mai mari şi o gamă restrânsă de oferte.

Deşi are probleme mari cu companiile de asigurări care nu plătesc despăgubirile la timp, Autoritatea de Supraveghere a pieţei de asigurări loveşte în brokerii de care nu se plânge nimeni, mai relatează digi24.ro.

Firmele care intermediază vânzarea poliţelor de asigurare vor trebui să vină cu peste 50.000 de euro de acasă dacă vor să mai funcţioneze. Asta va duce la dispariţia a 90 la sută din cele 400 de firme, spun reprezentanţii brokerilor. "Poliţa de răspundere civilă s-ar putea dubla", a declarat preşedintele Uniunii Brokerilor de Asigurări, Bogdan Andriescu. În plus, brokerii vor fi obligaţi să pună deoparte patru la sută din poliţele vândute.

Mai multe detalii citeşte pe siteul digi24.ro ==>> http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Lovitura+cu+efect+dublu+pe+piata+asigurarilor+pretul+RCA+s-ar+pu

Citit 3117 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.