Performanţă în afaceri/ MAIRON, COMPANIA ANULUI la Topul Naţional al Firmelor

Performanţă în afaceri/ MAIRON, COMPANIA ANULUI la Topul Naţional al Firmelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Distincţia a fost acordată în cadrul unei festivităţi speciale organizate de patronatele din cadrul CNIPMMR


Compania gălăţeană Mairon a fost declarată compania anului şi a primit Marele Trofeu al ediţiei din acest an a „Topului Naţional al Firmelor Private din România - TOP 2013”. La evenimentul organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în această săptămână, pe 28 octombrie, la Palatul Parlamentului, au participat peste 700 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din ţară. Dată fiind importanţa evenimentului, considerat cea mai amplă acţiune dedicată mediului privat din România, au luat parte mai mulţi miniştri şi oficiali români, dar şi reprezentanţi la vârf ai Uniunii Europene a Artizanatului şi IMM-urilor (UEAPME) şi Asociaţiei Mondiale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (WASME).

În ceea priveşte compania Mairon, aceasta s-a remarcat în ultimii ani prin constanţa rezultatelor, atât în ceea ce priveşte programele de investiţii, cât şi rezultatele în afaceri. Compania a avut în 2013 un număr mediu de 408 salariaţi şi, la o cifră de afaceri de peste un miliard de lei, a obţinut un profit brut de 29,7 milioane de lei. Potrivit datelor CNIPMMR, Mairon este, de altfel, compania gălăţeană care, în 2013, a avut cea mai bună performanţă globală în afaceri (IPGA), indicator care ia în calcul parametrii de bază ai unei întreprinderi, respectiv cifra de afaceri, profitul brut şi productivitatea. În baza acestui indicator, strict pe 2013, Mairon se plasează pe locul 31 la nivel naţional în rândul marilor întreprinderi. În primele o sută de companii din ţară ca IPGA se mai regăsesc Arabesque, pe locul 44, şi Şantierul Naval Damen, pe locul 87.

De asemenea, printre cei premiaţi în cadrul festivităţii s-a mai numărat, la categoria microîntreprinderi, societatea Nadicer, specializată pe comerţul cu produse chimice. În 2013, deşi a avut doar doi angajaţi, a reuşit să ajungă la o cifră de afaceri de 21,5 milioane de lei şi un profit brut de 1,3 milioane de lei. Nu în ultimul rând, trebuie precizat că, strict pe domeniile lor de activitate, mai sunt o serie de companii care s-au plasat pe locuri fruntaşe, asupra acestora urmând să revenim.

Ca o privire de ansamblu privind rezultatele gălăţenilor din acest an, preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, care este şi vicepreşedintinte la nivel naţional al CNIPMMR, a declarat: „Sunt şi companii gălăţene care au avut rezultate bune, însă, din păcate, realitatea este că Galaţiul nu se mai numără printre principalii poli economici din România. Suntem, să spunem, pe la mijlocul clasamentului, în condiţiile în care altădată eram printre primii. Acest lucru ar trebui să le dea de gândit celor care, într-un fel sau altul, influenţează mediul de afaceri. Galaţiul are nevoie de o strategie de relansare economică, strategie care, din păcate, întârzie să apară.”

În cadrul acţiunilor dedicate topului firmelor, patronatele au adoptat şi o rezoluţie privind priorităţile majore ale mediului de afaceri în 2015. Asupra acestora vom reveni într-o ediţie viitoare.

CITEŞTE ŞI: PORTUL Galaţi va fi „resuscitat” cu 68 milioane de euro

Citit 5611 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.