BONURILE DE MASĂ se digitalizează! AFLĂ ce se va întâmpla cu tichetele în format clasic, pe hârtie
Foto: Sursa foto: economica.net

BONURILE DE MASĂ se digitalizează! AFLĂ ce se va întâmpla cu tichetele în format clasic, pe hârtie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii care primesc şi tichete alimentare vor încasa echivalentul sumei pe carduri preplătite, potrivit TheMoneyChannel. Legea care reglementează procesul de transformare este deja în vigoare.

Companiile emitente şi acceptatorii de plăţi au demarat deja proiectul de digitalizare a tichetelor de masă. Mai sunt, însă, aşteptate normele de aplicare a legii.

Aproximativ jumătate din angajaţii români, adică undeva la două milioane, beneficiază de tichete de masă, ceea ce face ca tranzacţiile totale să se ridice la peste un miliard de euro. În prezent, valoarea unui astfel de bon este de 9,35 de lei pentru fiecare zi lucrătoare. Dar, potrivit legii actuale, un angajat nu poate să folosească mai mult de două tichete pe zi. Prevederea a fost, însă, eliminată, odată cu propunerea legislativă de modificare a legii care stă la baza emiterii de tichete de masă. De asemenea, în cazul tichetelor de hârtie, aşa cum sunt emise acum, angajaţii nu pot primi rest în bani în cazul în care cumpără alimente care nu acoperă în totalitate valoarea bonusurilor.

Potrivit economica.net, tichetele în format pe hârtie nu vor fi eliminate. Introducerea tichetului de masă electronic nu atrage după sine eliminarea completă a tichetelor în format clasic, pe hârtie. Tichetul electronic este o alternativă a tichetului clasic, opţiunea pentru varianta de suport rămânând la alegerea fiecărui angajator.

Citit 2713 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.