Adamescu face tranzacţii în familie

Adamescu face tranzacţii în familie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dan Adamescu, omul care deţine printre altele şi echipa de fotbal fanion a Galaţiului, şi-a vândut o parte din proprietăţi către un membru al familiei. Astfel, potrivit surselor din piaţa de capital, omul de afaceri Dan Adamescu i-a vândut fiului său vitreg, Rani Palade, pentru 2,2 milioane de lei (498.400 euro), acţiuni reprezentând 3,6 la sută din Unirea Shopping Center (SCDM), companie controlată indirect de familia Adamescu.

Transferul participaţiei a avut loc vineri, la un preţ de 20,44 lei/acţiune, se arată într-un anunţ transmis de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul la care a fost operat transferul de tip "deal" este cu 67 la sută mai mic faţă de cea mai recentă tranzacţie derulată anterior în piaţa Rasdaq cu titluri Unirea Shopping Center. Acţiunile companiei au fost tranzacţionate pe piaţa regular pe 19 octombrie la 62 de lei/unitate.

Potrivit Mediafax, Unirea Shopping Center este controlată indirect de familia Adamescu, prin The Nova Group Investments România, care deţine, potrivit datelor de la sfârşitul lunii iunie, un pachet reprezentând 74,16 la sută din acţiunile societăţii.

În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10 la sută din titluri, iar 15,8 la sută din capital este deţinut de alţi acţionari. Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal Oţelul Galaţi.

Citit 1591 ori Ultima modificare Marți, 04 Noiembrie 2014 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.