Miercuri aflăm cine CURĂŢĂ drumurile naţionale ale Galaţiului

Miercuri aflăm cine CURĂŢĂ drumurile naţionale ale Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), de-abia miercuri, 26 noiembrie, vom afla compania care va deszăpezi drumurile naţionale din Galaţi, în condiţiile în care această licitaţie ar fi trebuit să aibă loc încă din luna iunie a acestui an.

De altfel, situaţia drumurilor naţionale din judeţul Galaţi este una destul de complicată, având în vedere că nicio companie nu s-a arătat interesată de deszăpezirea acestora. Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Galaţi, este, alături de SDN Tulcea şi SDN Constanţa, printre ultimele secţii ale CNADR care nu ştiu exact cine va curăţa drumurile.

"Referitor la faptul că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Craiova, Timişoara şi Braşov vor fi nevoite să asigure activitatea de deszăpezire în regie proprie, au fost organizate diferite proceduri de achiziţie pentru contractarea serviciilor de deszăpezire la nivelul întregii ţări, urmând ca în cel mai scurt timp să fie definitivată şi situaţia celor trei loturi rămase neacoperite: SDN Constanţa, SDN Tulcea şi SDN Galaţi. Pentru aceste trei loturi, s-au deschis proceduri de achiziţie publică încă din luna iunie a acestui an, dar ori nu au existat ofertanţi, ori ofertele prezentate nu erau eligibile. Astfel, pentru SDN Constanţa şi SDN Tulcea menţionăm că existau contracte de deszăpezire semnate cu SC Teloxim, dar din cauza incapacităţii tehnice şi financiare a acestei societăţi comerciale, DRDP Constanţa a fost nevoită să rezilieze contractele", se arată într-un comunicat remis de CNADR.

"Pentru cea de-a treia secţie (SDN Galaţi), au fost organizate proceduri de achiziţie publică fie la nivel central, fie la nivelul DRDP Iaşi, urmând ca miercuri, 26 noiembrie 2014, să se finalizeze licitaţia privind atribuirea contractului de deszăpezire aferent iernii 2014-2015“, se mai spune în comunicat. Pe loturile pentru care încă nu s-au finalizat procedurile de achiziţie publică, activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă va fi asigurată cu utilaje proprii, mai spune CNADNR.

Pe de altă parte, pe drumurile judeţene, aflate în directa subordine a Consiliului Judeţean, firma Lemacons se va ocupa de deszăpezire, întrucât conducerea Consiliul Judeţului a scos la licitaţie un contract multianual, 2014-2017. Societatea câştigătoare a fost, de altfel, şi singura participantă la licitaţia lansată de Consiliul Judeţului Galaţi. Valoarea contractului de deszăpezire este de circa 6,4 milioane de lei.

Citeşte şi: APEL ISU/ SALVAREA PE ŞENILE are nevoie de platformă de transport

Citit 1780 ori Ultima modificare Duminică, 23 Noiembrie 2014 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.