BAROMETRUL AFACERILOR/ Domenii de activitate PROFITABILE în Galaţi

BAROMETRUL AFACERILOR/ Domenii de activitate PROFITABILE în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre „veteranii” mediului de afaceri gălăţean, CNFR Navrom asigură 600 de locuri de muncă. Societatea de navigaţie a ajuns, anul trecut, la o cifră de afaceri de peste 249 milioane de lei şi un profit brut de 6,6 milioane de lei.

În rândul întreprinderilor mari, Mairon, din domeniul produselor siderurgice, a sărit de 400 de angajaţi, iar anul acesta s-a clasat pe locul trei în Topul Firmelor la categoria ei de „greutate”, cu o cifră de afaceri de peste un miliard de lei şi un profit brut de 29,7 milioane de lei.

Nici reciclarea materialelor nu e o activitate lipsită de profit, mai ales dacă ai la dispoziţie toată halda de zgură. Phoenix Slag Services a fost anul acesta a doua companie ca rezultate între întreprinderile mijlocii. Cu 260 de angajaţi, a ajuns la o cifră de afaceri de 116 milioane de lei şi un profit brut de 40,8 milioane de lei.

Din rândul societăţilor mai tinere, o poziţie tot mai solidă în peisajul economic gălăţean o are societatea Criomec, din domeniul instalaţiilor de încălzire şi aer condiţionat. Cu 352 de angajaţi, compania a ajuns la o cifră de afaceri de 47,9 milioane de lei şi profit brut de 2,9 milioane de lei.

Cu rezultate în domeniul IT se face remarcată firma Selir. Societatea, cu 278 de angajaţi, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei şi un profit brut de 4 milioane de lei.

Domeniul industrial şi revenirea pe anumite segmente a industriei grele i-a permis companiei Butan Grup, specializată în realizarea de macarale industriale, să ajungă la 125 de angajaţi. Societatea a atins o cifră de afaceri de 14,2 milioane de lei şi un profit brut tot în jurul a 4 milioane de lei.

Citit 23868 ori Ultima modificare Joi, 18 Decembrie 2014 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.