LOTERIA Română are probleme informatice. CÂND va avea loc o nouă TRAGERE LOTO

LOTERIA Română are probleme informatice. CÂND va avea loc o nouă TRAGERE LOTO
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Loteria Română nu a mai organizat nicio tragere din 30 decembrie, anul trecut. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei, "Loteria Română nu a anulat tragerile de azi, 4.01.2015, şi nici pe cele de joi, 8.01.2015", ci consideră că "îşi poate stabili propria politică de marketing şi vânzări".

În urma ultimelor trageri, din penultima zi a anului trecut, categoria I a jocului Loto 6/49 are un report de peste 3,7 milioane de lei (aproximativ 833.000 de euro), iar cea de la Joker, de peste trei milioane de lei (aproximativ 675.000 de euro).

Intralot a părăsit sistemul

Compania Naţională Loteria Română ţine să precizeze că "Primele trageri loto din acest an vor avea loc în data de 11.01.2015." La una din sucursalele din centrul Galaţiului, în care am întrebat duminică la prânz când se vor relua vânzările de bilete, ni s-a spus că poate de pe 6 ianuarie, adică de marţi.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat, în 29 decembrie, că Loteria Română nu va mai prelungi contractul cu firma grecească Intralot, care asigura funcţionarea sistemului informatic pentru organizarea tragerilor. Contractul a expirat la finalul lui 2014, dar ministrul a anunţat că Loteria va negocia contracte cu o parte din subcontractorii Intralot şi va asigura funcţionarea sistemului prin specialişti proprii. Acelaşi ministru anunţa anul trecut că "că tragerile Loto nu vor suferi modificări de niciun fel, în urma întreruperii contractului" cu firma grecească.

La Loto nu sunt informaticieni

„Jocurile erau operate exclusiv de către greci. Angajaţii Loteriei nici măcar nu aveau acces la etajul unde se desfăşura activitatea de la 6/49, de operare servere şi tot ce ţine de partea informatică. Deci, e exclus ca Loteria să aibă specialişti. Probabil, domnul Vâlcov a fost dezinformat, cum au fost şi alţi miniştri de Finanţe dezinformaţi”, a declarat Sorin Constantinescu, fost consilier al preşedintelui Loteriei, într-o intervenţie telefonică în direct la unul din jurnalele Digi24..

Contractul dintre Loterie şi Intralot a fost încheiat în 1992 pe 10 ani şi, printr-un act adiţional, prelungit din martie 2002 până la 31 decembrie 2013. Plata firmei Intralot s-a materializat prin comisioane de 7,5 până la 8,5 la sută din încasările lunare brute ale Loteriei, adică sute de milioane de dolari în cei peste 20 de ani de conlucrare. Doar în 2014, grecii de la Intralot au încasat de la Loterie în jur de 12 milioane de dolari.

Citit 2444 ori Ultima modificare Luni, 05 Ianuarie 2015 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.