VERIFICĂRI privind CALCULUL poliţelor RCA. VEZI din ce MOTIV se fac aceste CONTROALE

VERIFICĂRI privind CALCULUL poliţelor RCA. VEZI din ce MOTIV se fac aceste CONTROALE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va efectua, după modificarea normei RCA, controale la asigurători, pentru a verifica modul de calcul al tarifelor la poliţele pentru tineri şi va aplica sancţiuni dacă va identifica abuzuri din partea acestora.

"ASF nu a greşit când a adoptat vechea normă RCA. Prin obligativitatea ca preţul poliţelor RCA să acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractului, iar eventualele pierderi să nu fie acoperite din alte forme de asigurare, s-a generat o presiune pe preţ, care a crescut. Pe de altă parte, sesizările privind preţul tarifelor RCA pe segmentul tinerilor erau atât de mari încât am fost nevoiţi să acceptăm modificarea normei RCA, pe o perioadă limitată de timp, în opinia mea", a declarat vicepreşedintele ASF, Mircea Ursache.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat, la 15 ianuarie, că a eliminat din legislaţie obligaţia asigurătorilor de a stabili tarife de primă pentru poliţele RCA, astfel încât să acopere toate angajamentele ce decurg din încheierea contractelor, decizie care ar putea avea ca efect reducerea preţului asigurării. Totodată, tarifele de primă nu vor putea fi modificate decât după minimum şase luni, faţă de 12 luni anterior, cu excepţia indexărilor sau a modificărilor pe anumite categorii de riscuri.

Citeşte şi: "TAXĂ PE VÂRSTĂ" la asigurări/ RULETA românească a RCA-ului

Citit 1935 ori Ultima modificare Marți, 20 Ianuarie 2015 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.