Negocierile din COMBINATUL gălăţean, aproape de final. Siderurgiştii ameninţă cu PROTESTE
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Negocierile din COMBINATUL gălăţean, aproape de final. Siderurgiştii ameninţă cu PROTESTE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patronatul a mai adăugat un bonus la oferta existentă


În cursul zilei de vineri, 23 ianuarie, a avut loc o nouă rundă de negocieri între patronatul ArcellorMital şi sindicatul "Siderurgistul AMG", unicul sindicat din Combinatul Siderurgic care poate lupta pentru interesele siderurgiştilor privind contractul colectiv de muncă pe anul 2015. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestui sindicat, Vasile Crişan, patronatul a venit cu o nouă ofertă, respectiv acordarea încă unei prime fixe de 50 de lei în luna decembrie, necondiţionată de rezultatele financiare ale întreprinderii şi a unui bonus de 50 de lei, condiţionat de respectarea normelor de siguranţă, atât de angajaţii ArcellorMital, cât şi de subcontractori. Mai exact, acest bonus va fi acordat în cazul în care, până în luna decembrie, nu se va produce niciun accident mortal pe platforma siderurgică gălăţeană.

Restul punctelor au rămas în continuare la fel ca la ultimele negocieri. Tocmai din acest motiv, pe data de 29 ianuarie, la ora 10,00, sindicaliştii şi patronatul se vor întâlni din nou.

După ce, joi după-amiază, s-au adunat în faţa Combinatului câteva sute de muncitori aparţinând sindicatelor ce nu au fost prezente la rundele de negocieri, acum şi cei din sindicatul "Siderurgistul AMG" anunţă că nu vor accepta ofertele patronatului în forma actuală şi că vor recurge la toate formele de protest posibile.

"Membrii comisiei de negociere din cadrul sindicatului nostru sunt conştienţi de faptul că trebuie să existe un contract colectiv de muncă. Cu toate acestea vrem ca patronatul să analizeze cu mai multă atenţie cererile noastre, pe care le considerăm mai mult decât decente. Suntem dispuşi să ajungem până la conflicte de muncă în cazul în care cererile noastre nu vor fi satisfăcute", a declarat pentru "Viaţa liberă" Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al Sindicatului "Siderurgistul AMG".

Citeşte şi: PROTESTE la poarta COMBINATULUI ArcelorMittal Galaţi, din cauza SALARIILOR PREA MICI (FOTO)

Citit 2819 ori Ultima modificare Vineri, 23 Ianuarie 2015 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.