3.000 de LOCURI DE MUNCĂ în oraşul vecin/ De ce au ales JAPONEZII Brăila în locul Galaţiului

3.000 de LOCURI DE MUNCĂ în oraşul vecin/ De ce au ales JAPONEZII Brăila în locul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii îşi pot depune CV-urile pentru joburi


Ceea ce nu a reuşit Galaţiul în mai bine de 25 de ani, au reuşit brăilenii în mai puţin de doi. Astfel, după ce a avut mai multe discuţii cu municipalităţile din zona Dunării, japonezii de la Yazaki îşi vor deschide fabrica de componente auto în oraşul vecin. Pentru o zonă considerată "campioană" a şomajului în România, crearea a peste 3.000 de locuri de muncă reprezintă o adevărată mană cerească.  Potrivit surselor din interiorul companiei, 1.500 de oameni vor fi angajaţi până la sfârşitul anului 2016, restul angajărilor urmând să se deruleze în următorii trei ani. Locurile de muncă vor fi create gradual. 

Personalul de suport va fi angajat până la începerea producţiei, mai exact până în luna octombrie a acestui an, iar operatorii de cablaje vor fi angajaţi până la sfârşitul anului 2016.

Până în acest moment, peste 1.000 de persoane s-au arătat interesate de un job la Yazaki, majoritatea aplicanţilor fiind brăileni.

Potrivit planului de investiţie iniţial, lucrările de construcţie a fabricii se vor finaliza în octombrie 2015, când va începe şi producţia. În această perioadă, compania susţine interviurile pentru recrutarea de ingineri pentru posturile ce vor fi disponibile în noua fabrică, fiind interesată inclusiv de proaspăt absolvenţi, un atu fiind acela al cunoaşterii limbii engleze.

Cei interesaţi de un loc de muncă în viitoarea fabrică Yazaki sunt aşteptaţi să-şi depună CV-urile, fie direct la sediul din Brăila, situat pe Calea Călăraşilor, la fostul centru de calcul, lângă BCR, fie online, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Istoria unei investiţii ratate

Brăilenii au luat faţa Galaţiului în ceea ce priveşte condiţiile oferite. Potrivit unor surse oficiale, care au preferat să-şi păstreze anonimatul, japonezii ar fi fost încântaţi atât de amplasamentul oferit de municipalitatea vecină, cât şi de investiţiile ce urmează să se facă în infrastructură. Practic, faptul că japonezii au ales Brăila în detrimentul Galaţiului reprezintă un semnal clar că trecerea spre Dobrogea se va realiza prin oraşul vecin. De altfel, anul trecut, când au venit la Galaţi, japonezii au insistat foarte mult pe problemele legate de infrastructură, fiind interesaţi să afle care este cel mai apropiat aeroport de Galaţi şi care sunt şansele ca în viitor Galaţiul să beneficieze de o astfel de investiţie, dacă în apropiere există un drum expres sau o autostradă şi au de ce investitorii străini au ocolit Galaţiul în ultimii ani. O întrebare incomodă, la care autorităţilor gălăţene le-a fost cam greu să găsească un răspuns.

Cine este Yazaki

Yazaki este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali pentru industria auto. Are sediul principal la Tokyo, iar principalele sale produse sunt cablaje de automobile, aparatură şi componente pentru industria auto. Yazaki are peste 150 de companii afiliate, în 38 de ţări şi aproximativ 200.000 de angajaţi. Cei mai importanţi clienţi ai companiei Yazaki în Europa sunt Ford, Toyota, Renault-Nissan, Volkswagen, BMW etc. Investitorul japonez este deja prezent pe piaţa din România, cu trei fabrici, la Ploieşti, Arad şi Caracal.

La deschiderea fabricii de la Caracal, directorul general pe ţară al companiei anunţa dezvoltarea de noi afaceri în România. "România are un potenţial puternic din punctul de vedere al forţei de muncă şi al capacităţii umane. Având în vedere prezenţa puternică a unor protagonişti majori ai industriei auto globale (respectiv Ford şi Renault), România devine din ce în ce mai atractivă pentru investitorii din industriile conexe. De aceea, Yazaki valorifică în continuare oportunitatea de a-şi dezvolta activitatea în România", declara Jorge Damasceno, directorul general Yazaki România, citat de wall-street.ro, la deschiderea fabricii de la Caracal.

Citit 11349 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.