NEGOCIERI SALARIALE ARCELORMITTAL/ Ce au obţinut şi ce vor SINDICALIŞTII din Combinat

NEGOCIERI SALARIALE ARCELORMITTAL/ Ce au obţinut şi ce vor SINDICALIŞTII din Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se anunţă o săptămână de foc pentru angajaţii şi patronatul din Combinatul Siderurgic. Joi va avea loc ultima rundă de negocieri între cele două părţi, prvind contractul colectiv de muncă pe anul 2015. Pe de o parte, sindicaliştii vor o creştere salarială de 12 procente  pentru angajaţii combinatului, în timp ce administraţia şi-a menţinut la ultimele negocieri  oferta de maximum 7,3 procente şi a propus ca din prima de 100 de lei pe care doreşte să o dea salariaţilor la sfârşitul anului, 50 de lei să fie acordaţi necondiţionat, iar restul de 50 de lei doar dacă pe parcursul anului 2015 nu se nu se va înregistra niciun accident mortal de muncă la ArcelorMittal Galaţi.

Sindicaliştii au respins oferta administraţiei combinatului şi au stabilit că, dacă în urma unei noi întâlniri de negociere, programată pentru 29 ianuarie, nu se va ajunge la un acord, vor declanşa, într-o primă fază, paşii legali de ”luptă sindicală” pentru deschiderea conflictului de interese şi, dacă în urma medierilor tot nu se va ajunge la o înţelegere, se poate declanşa o grevă de avertisment, iar ulterior o greva generală.

Reamintim că, în ultimele săptămâni, au avut loc mai multe întâlniri între administraţia companiei şi reprezentanţii Sindicatul ”Siderurgistul AMG”, singurul sindicat reprezentativ din ArcelorMittal Galaţi, pentru încheierea noului contract colectiv de muncă pe 2015, dar toate acestea au eşuat.

Joia trecută, la poarta combinatului, aproximativ 400 de angajaţi au protestat, solicitând salarii mai mari şi ca sindicaliştii care participă la negocierea noului contract colectiv de muncă să nu fie de acord cu noile propuneri făcute de administraţia companiei.

Citit 3525 ori Ultima modificare Duminică, 25 Ianuarie 2015 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.