S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă la Combinat. Câţi BANI ÎN PLUS au primit MUNCITORII

S-a semnat Contractul Colectiv de Muncă la Combinat. Câţi BANI ÎN PLUS au primit MUNCITORII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După numeroase negocieri eşuate, reprezentanţii administraţiei ArcelorMittal Galaţi şi cei ai Sindicatului Siderurgistul AMG au ajuns la un compromis în ceea ce priveşte Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2015.

În urma negocierilor s-a stabilit ca, de la 1 ianuarie, siderurgiştii să beneficieze de o majorare salarială de 70 lei. De asemenea, maiştrii, şefii de formaţie, personalul TESA vor primi 20 lei brut la salariu pe lună, sumă fixă pentru respectarea regulilor cardinale (regulile de securitatea muncii - n.r.). Personalul cu studii superioare, personalul TESA, personalul cu funcţii executive etc. vor beneficia de un bonus la salarii de 2,5 la sută, măsură aplicabilă în aprilie. Nu în ultimul rând, s-a eliminat categoria „şef de formaţie II” şi în clasificările profesionale se va pleca direct de la categoria „şef de formaţie I”. În prevederile noului CCM se mai precizează că toţi salariaţii vor beneficia de o promovare profesională în 2015.

„Prin semnarea acestui CCM, administraţia a evita în ultimul moment un conflict de proporţii. Nu se poate spune că în urma acestor negocieri au fost învinşi şi învingători, dar credem că s-a mai făcut un pas înainte, ce-i drept nu foarte mare”, ne-a declarat secretarul general şi purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Vasile Crişan.

La rândul ei, Administraţia ArcelorMittal Galați a anunțat încheierea cu partenerii sociali a Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2015. “Contractul Colectiv de Muncă pentru 2015 contribuie la crearea unui cadru social care permite continuarea eforturilor de transformare a companiei noastre și de adaptare a acesteia la noile realități ale pieței”, a declarat Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane al ArcelorMittal Galați.

Citit 6538 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Ianuarie 2015 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.