TERMEN-LIMITĂ/ Ce obligaţii fiscale au asociaţiile de proprietari

TERMEN-LIMITĂ/ Ce obligaţii fiscale au asociaţiile de proprietari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţiile de proprietari mai au doar luni, 2 februarie, la dispoziţie pentru a se încadra în termenul-limită privind actualizarea, modificarea sau completarea datelor înscrise în vectorul fiscal cu privire la obligaţiile datorate bugetului general consolidat. În mod normal, termenul-limită era 31 ianuarie, dar cum aceasta a fost zi nelucrătoare, termenul a fost prelungit până pe 2 februarie. "Rugăm reprezentanţii asociaţilor de proprietari să procedeze la verificarea/ actualizarea datelor înscrise în evidenţele fiscale, clarificarea neconcordanţelor şi corelarea acestora cu realitatea faptică. Se evită astfel situaţia efectuării de către organele fiscale a impunerilor din oficiu în cazurile de nedeclarare sau de declarare parţială a obligaţiilor fiscale, precum şi aplicarea de amenzi contravenţionale", se precizează într-un comunicat de presă al DGRFP Galaţi.

Instituţia atrage atenţia că depunerea lunară sau trimestrială a declaraţiilor fiscale trebuie să se facă în strictă concordanţă cu perioada fiscală, astfel cum este reflectată în vectorul fiscal, termenul de declarare reprezentând şi termen de plată a obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat.

Declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se depune exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Data depunerii acesteia pe portalul e-România este data înregistrării acesteia pe portal, astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor, cu condiţia validării conţinutului declaraţiei. În cazul în care declaraţia nu este validată, data depunerii este data validării, astfel cum rezultă din mesajul electronic temeiul legal fiind reprezentat de prevederile OG nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Citit 3279 ori Ultima modificare Duminică, 01 Februarie 2015 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.