Parteneriat reciproc avantajos/ FACILITĂŢI pentru firmele gălăţene, în afacerile cu Turcia

Parteneriat reciproc avantajos/ FACILITĂŢI pentru firmele gălăţene, în afacerile cu Turcia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întreprinzătorii gălăţeni vor putea benefica din partea autorităţilor din Turcia de sprijin necondiţionat pentru identificarea unor posibili parteneri de afaceri. Aceasta este promisiunea pe care ataşatul comercial al Consulatului Turciei la Constanţa, doamna Sezen Leventoglu, a făcut-o în timpul vizitei la Galaţi din acestă săptămână, ocazie cu care s-a întâlnit cu preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA), Ion Mocanu. Mai mult, un sprijin în identificarea unor potenţiale oportunităţi de afaceri va putea fi oferit şi de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea, a precizat la rândul său, în cadrul întâlnirii, Atilla Baykara, secretarul general al asociaţiei.

"Am dorit să transmitem că suntem interesaţi în stabilirea de contacte cu firmele gălăţene, că putem discuta împreună despre posibilele oportunităţi de afaceri. Statul turc este interesat să sprijine investiţiile în România, o ţară membră UE ce oferă multiple domenii în care se pot dezvolta afaceri, dar, deopotrivă, este interesant să le prezinte oamenilor de afaceri români oportunităţile pe care Turcia le poate oferi", a explicat doamna Sezen Leventoglu.

Un exemplu concret al sprijinului pe care statul turc îl acordă dezvoltării relaţiilor bilaterale este organizarea, la Constanţa, la sfârşitul lunii martie - începutul lunii aprilie, a unei întâlniri între oamenii de afaceri turci şi cei români. "Vor fi prezenţi în jur de 20 oameni de afaceri din Turcia. Până în prezent, s-au conturat deja o serie de domenii de interes, precum cel al agriculturii şi alimentaţiei, sticlăriei, prelucrării lemnului şi comerţului cu bunuri de larg consum. Invităm şi firmele din Galaţi să participe la eveniment şi, dacă au anumite domenii de interes, noi putem să invităm firme din acel domeniu şi să facilităm întâlnirea cu reprezentanţii acestora", a precizat ataşatul comercial al Consulatului Turciei la Constanţa. Acesta a amintit şi de invitaţiile adresate firmelor gălăţene de a participa la târgurile pe diverse domenii de activitate organizate în Turcia, unde, cu excepţia cheltuielilor de transport, toate costurile de participare sunt suportate de statul turc. Un calendar oficial al acestora este disponibil atât la Consulatul Turciei, cât şi la CCIA Galaţi.

La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ, Ion Mocanu, a prezentat oportunităţile pe care Galaţiul le oferă în domenii precum agricultură, piscicultură sau industria prelucrătoare. De asemenea, s-au prezentat o serie de facilităţi oferite investitorilor, precum cele din Zona Liberă Galaţi sau Parcul Industrial.

Întrebat cum ar putea autorităţile publice gălăţene să sprijine investiţiile străine, dl Atilla Baykara a declara că oamenii de afaceri turci sunt mulţumiţi de oportunităţile oferite de statul român, dar că, desigur, pachete dedicate mediului de afaceri care să cuprindă, de exemplu, facilităţi la furnizarea de utilităţi, la chiriile în zonele ce se doresc a fi dezvoltate sau un sistem fiscal pentru noile investiţii n-ar putea decât să contribuie la dezvoltarea firmelor, cu toate beneficiile ce decurg de aici pentru comunitatea locală în ansamblul ei.


CITEŞTE ŞI: BAROMETRUL AFACERILOR/ Domenii de activitate PROFITABILE în Galaţi

Citit 2167 ori Ultima modificare Joi, 05 Februarie 2015 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.