ArcelorMittal Galaţi DESCHIDE o nouă linie de PRODUCŢIE

ArcelorMittal Galaţi DESCHIDE o nouă linie de PRODUCŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Combinatul gălăţean va deveni astfel furnizor de produse prevopsite, folosite la fabricarea acoperişurilor metalice sau panourilor industriale


Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a decis să investească într-o linie de produse prevopsite care urmează să fie complet funcţională la mijlocul anului 2016. Se atacă astfel un segment de nişă neacoperit până acum în România şi care va avea potenţialul de transforma combinatul gălăţean într-un furnizor important de materii prime pentru producătorii de materiale de construcţii, în special cele realizate prin ambutisare (procedeu de obţinere a unor piese prin deformare plastică – n.r.).

Astfel, Arcelor Mittal Galaţi îşi continuă investiţiile în România, în ciuda condiţiilor dificile de piaţă, se precizează într-un comunicat de presă al companiei. “Această investiţie întăreşte angajamentul ArcelorMittal de a continua să investească în România. În timp ce Combinatul de la Galaţi a înregistrat pierderi operaţionale pe parcursul ultimilor cinci ani, Grupul ArcelorMittal a injectat peste 200 de millioane de euro de când a început criza”, a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi. “Noua linie de acoperire organică face parte din strategia ArcelorMittal Galaţi de a-şi îmbunătăţi paleta de produse cu repere de o valoare adăugată mai mare şi pentru a-şi spori eficienţa.”

Valoarea exactă a investiţiei nu a fost încă făcută publică, unele detalii tehnice fiind încă în curs de perfectare, însă, potrivit unor surse interne, valoarea totală a investiţiei va fi la final „de ordinul milioanelor de euro”.

Linia de acoperire organică va permite ArcelorMittal Galaţi să servească mai bine piaţa locală a produselor prevopsite, pe baza unor servicii şi produse superioare. În prezent, această piaţă este dominată de importuri, dar arată semne de creştere. Cu o capacitate de 100.000 de tone pe an, noua linie va aproviziona piaţa internă şi va produce benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele feţe, de diferite profunzimi, cu finisaje atât lucioase cât şi mate.

Investiţia va permite ArcelorMittal Galaţi să acopere o categorie largă de segmente precum: acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale şi altele.

În paralel cu planurile de realizare a liniei de produse prevopsite, în combinat se realizează optimizări şi investiţii la Linia de zincare, în scopul de a asigura un substrat de oţel de înaltă calitate care va ajunge la linia de acoperire.

Noul segment de piaţă atacat de ArcelorMittal este unul important pe piaţa construcţiilor. De exemplu, numai în ce priveşte acoperişurile metalice, piaţa din România este evaluată la aproximativ 70 de milioane de euro. Mai mult, pe piaţa locală se estimează o creştere cu aproximativ 10 la sută a cererii, în condiţiile în care se revine treptat pe creştere economică şi se simte o dinamizare a solicitărilor atât din partea dezvoltatorilor imobiliari, cât şi a beneficiarilor individuali. În prezent, în România există mai multe fabrici care produc materiale de construcţii ce au la bază produse prevopsite, însă, în lipsa unor furnizori interni, materia primă este adusă din import.


CITEŞTE ŞI: DEZBATEREA "PROFESIONIŞTII"/ De ce INVESTIŢIILE bat pasul pe loc: "Sindromul Yazaki" paralizează PIAŢA MUNCII din Galaţi

Citit 7345 ori Ultima modificare Marți, 17 Februarie 2015 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.