OFERTĂ de la ArcelorMittal Galaţi: BURSE pentru studenţii la Inginerie

OFERTĂ de la ArcelorMittal Galaţi: BURSE pentru studenţii la Inginerie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Un inginer nu face copy-paste”, a declarat, la întâlnirea cu studenţii de la “Dunărea de Jos”, Phillipe Schittly, unul dintre managerii de top de la Arcelor Mittal


Cinci burse a 1.100 de lei, până la finalizarea studiilor. Este oferta formulată vineri, 20 februarie, de conducerea ArcelorMittal în faţa studenţilor din anii terminali de la Facultatea de Inginerie din Galaţi. Tinerii vor fi plătiţi inclusiv pe perioada practicii, mai puţin în vacanţe, însă vor putea participa la Şcoala de Vară a companiei, în intervalul august-septembrie. ArcelorMittal le asigură bursierilor sprijin logistic pentru realizarea proiectelor de studiu şi posibilitatea angajării pe un post corespunzător. Studenţii interesaţi trebuie să aibă media pe primul semestru mai mare de opt şi să nu beneficieze de burse de la alte companii.

Prima etapă a procesului de selecţie va avea loc pe 25 februarie, la ora 12,00 la Clubul Sidex şi va consta într-un interviu de departajare. Prezentarea ofertei ArcelorMittal a avut loc în amfiteatrul arhiplin de la Facultatea de Inginerie şi a fost făcută de doi dintre managerii de top ai companiei: este vorba de Phillipe Schittly – COO Primary şi Tatiana Baltă – COO Servicii support.

„Suntem bucuroşi că putem derula noi proiecte care susţin performanţele universitare. Bursele pe care le oferim, în premieră, fac parte din strategia noastră de responsabilitate socială, axată pe educaţie şi sănătate. Ne-am propus ca şi pe viitor să implementam noi programe, astfel încât să încurajăm dezvoltarea învăţământului specializat în Galaţi, formând o bază de specialişti care să lucreze, ulterior, în Combinat”, a declarat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvât al ArcelorMittal Galaţi.

Experienţa cere performanţă

Cei doi manageri de top din combinat, cu o experienţă de peste 35 de ani pe platforma siderurgică, au creionat astăzi, în faţa studenţilor de la “Dunărea de Jos”, portretul inginerului zilelor noastre. “Un inginer nu face copy-paste, un inginer e mai deştept decât computerele, e deschis la nou, curios şi dispus să înveţe toată viaţa. Pentru că în producţie el trebuie să rezolve probleme care nu există în cărţi.

La Universitate am învăţat 20 la sută din ceea ce ştiu”, a declarat Phillipe Schittly. Conducerea Facultăţii de Inginerie a salutat acordarea burselor şi colaborarea fructuoasă dintre companie şi instituţia de învăţământ superior. “E important că e a doua întâlnire cu manageri de top din combinat, după vizita lui Bruno Ribo, şi că un angajator atât de important din zona noastră e preocupat de pregătirea viitorilor absolvenţi”, a precizat Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie.

Concursul de Burse este parte a Programului Internship, lansat în 2012 de ArcelorMittal Galaţi. Programul cuprinde proiecte de amploare precum Şcoala de Vară, la care au participat până în prezent aproximativ 80 de studenţi din Galaţi, Bucureşti, Iaşi, sesiuni tematice, stagii de practică, vizite în Combinat şi întâlniri cu Directorul General al Companiei.


CITEŞTE ŞI: ArcelorMittal Galaţi DESCHIDE o nouă linie de PRODUCŢIE

Citit 4285 ori Ultima modificare Vineri, 20 Februarie 2015 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.