BĂNCILE sunt obligate să afişeze COMISIOANELE de la bancomate. Ce ar trebui să găseşti la ATM
Foto: Sursa foto: zf.ro

BĂNCILE sunt obligate să afişeze COMISIOANELE de la bancomate. Ce ar trebui să găseşti la ATM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Băncile sunt obligate să afişeze, începând de astăzi, 3 martie, comisioanele practicate şi alte costuri ale operaţiunilor executate la ATM-uri. Băncile au avut la dispoziţie patru luni să adopte Ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

Printre comisioanele care vor fi afişate pe ecranul bancomatului se numără cel perceput la interogarea de sold sau retragerea de numerar. În plus, clientul băncii are posibilitatea, dacă tranzacţia nu îi este oferită în mod gratuit, să renunţe la efectuarea acesteia, prin apăsarea unui buton de anulare a respectivei operaţiuni.

Comisioanele practicate pe piaţa bancară la cardurile de debit şi credit în lei, destinate persoanelor fizice, sunt aplicate ca procent din suma retrasă, valoare fixă sau ca procent la care se adaugă o sumă fixă. În principiu, comisioanele variază între 0,25 şi trei la sută şi între 0,2 şi zece lei. La acestea se adaugă şi tarifele practicate pentru interogarea sodului contului curent. Totuşi, există şi instituţii de credit care nu taxează retragerile de la bancomate, însă doar în cazuri specifice, potrivit avocatnet.ro.

Băncile care nu se conformează în cel mai scurt timp vor fi sancţionate, potrivit ANPC.


 

Citit 2296 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.