Guvernul face reglaje la ANAF: Activitatea unei firme, SUSPENDATĂ doar la diferenţă de 300 - 500 lei
Foto: Sursa foto: mediafax.ro

Guvernul face reglaje la ANAF: Activitatea unei firme, SUSPENDATĂ doar la diferenţă de 300 - 500 lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Activitatea unei firme va fi suspendată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) doar dacă diferenţa de bani găsită în plus sau minus va fi de 300 lei sau 500 lei, iar decizia de suspendare va putea fi revocată în aceeaşi zi dacă este achitată o amendă reprezentând de zece ori suma constatată ca fiind neînscrisă în contabilitate, a relatat mediafax.ro. Modificările vor fi operate de Guvern în această săptămână sau cel mai târziu săptămâna viitoare, a declarat premierul Victor Ponta.

Vineri, Ponta afirma că inspectorii Direcţiei Antifraudă trebuie să aplice politica de combatere a evaziunii fiscale cu duritate, dar în limita legii şi a bunului-simţ, fără excese. Mesajul fusese transmis după ce în presă au fost relatate cazuri în care inspectorii Direcţiei Antifraudă a ANAF au închis numeroase magazine şi localuri inclusiv pentru sume derizorii provenite din "bacşiş" sau sume nefacturate de 1-5 lei, patronii unităţilor acuzând inspectorii ANAF de exces de zel.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Ştefan Diaconu, a fost invitat la următoarea şedinţă a Comisiei de Buget-Finanţe a Senatului pentru a explica de ce nu pune în aplicare titluri executorii de 315 milioane de euro şi "închide cofetării pentru cinci lei".


CITEŞTE ŞI: ANAF-ul vrea mai mult - Încasări în creştere la bugetul statului, dar încă sub aşteptări

Citit 3057 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.