LOTERIA BONURILOR FISCALE/ Peste 9.000 de CÂŞTIGĂTORI! Premiul s-a micşorat la aproape 100 de lei

LOTERIA BONURILOR FISCALE/ Peste 9.000 de CÂŞTIGĂTORI! Premiul s-a micşorat la aproape 100 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 9.150 de persoane au depus cereri pentru revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor fiscale organizată în România.

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor, câştigul ajunge astfel la 109 lei. Cei care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei - date rezultate în urma extragerii - se pot prezenta în continuare la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, termenul de revendicare fiind 13 mai. Premiile vor fi acordate în termen de trei luni.

Fondul total de premii este de un milion de lei, care se va împărţi în mod egal la numărul total de bonuri câştigătoare şi validate de ANAF.

Când este următoarea extragere

Trebuie precizat că, pe viitor, extragerile din cadrul Loteriei bonurilor fiscale vor fi lunare, organizate în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, corespunzător bonurilor emise în luna anterioară extragerii. Ministerul Finanţelor a anunţat însă că prima extragere lunară va fi organizată în luna iulie (19 iulie), bugetul pe acest an al extragerilor fiind de 10 milioane de lei. Pe lângă extragerile lunare vor mai fi însă şi extragerile ocazionale, precum cele din perioada zilelor de Paşti şi de Crăciun.

Dincolo de premiile ce vor reveni norocoşilor câştigători, Ministerul Finanţelor urmăreşte ca, prin Ordonanţa Guvernului nr.10/2015, privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, să responsabilizeze cetăţenii vizavi de fiscalizarea veniturilor realizate de comercianţi din vânzare de bunuri sau prestarea de servicii. Asta ar urma să ducă la diminuarea evaziunii fiscale şi, implicit, la creşterea încasărilor bugetare.

 

 

Citit 1699 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2015 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.