Multe idei, zero soluţii - TERMOFICAREA cu multe "moaşe" rămâne în FALIMENT

Multe idei, zero soluţii - TERMOFICAREA cu multe "moaşe" rămâne în FALIMENT
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Luarea unor măsuri care să ducă la salvarea sistemului de termoficare din Galaţi este împiedicată de multitudinea opiniilor divergente manifestate în plan local cu privire la soluţiile cele mai potrivite, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, întrebat fiind de jurnalişti de ce se tergiversează luarea unei decizii privind soarta Electrocentrale.

"Multitudinea de puncte de vedere împiedică luarea unei decizii. Aveţi o grămadă de grupuri şi grupuleţe, care au o grămadă de idei în legătură cu această problemă. Şi în momentul în care vin hârtii cu soluţii care se bat cap în cap, cu solicitări care se bat cap în cap şi nu vine un punct de vedere unitar în interesul comunităţii, care să spună clar „asta vrem”, evident că punctul de vedere întârzie", a explicat Cătălin Beciu, prezent, ieri, la Galaţi la dezbaterea dezbatere pe tema „Economia judeţului Galaţi între realitate şi necesitate. Căi şi modalităţi de relansare economică”, organizată de Patronatul IMM-urilor Galaţi.

La rândul său, consilierul onorific în cadrul Ministerului Economiei, Felix Căprariu, a arătat că, pentru rezolvarea problemei termoficării Galaţiului şi Electrocentrale este nevoie de soluţii pe termen lung, "pe o perioadă mai lungă de 30 zile". "O soluţie trebuie să vină în ansamblu, nu numai sub formă de valorificare sau de transfer al unor active dintr-o autoritate în alta. Trebuie să se vină cu o strategie bine gândită, pe o durată cât mai mare, cu un concept nou, în care să accepţi că trebuie să evoluăm, că un punct important în sectorul de termoficare este cercetarea, să accepţi că Galaţiul are ocazia de a-şi schimba gândirea din punct de vedere al termoficării şi al surselor de energie", a spus Căprariu.

Iar o viziune care să rezolve atât problema termoficării, din păcate, nu există. „În momentul în care ne veţi indica un traseu, o să facem tot ceea ce putem în spiritul lucrurilor pe care ni le-aţi cerut", a precizat Cătălin Beciu.


CITEŞTE ŞI: Primarul Marius Stan le PROMITE gălăţenilor că vor avea CĂLDURĂ LA IARNĂ

Citit 3220 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2015 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.