COMBINATUL şi-a făcut staţie de apă demineralizată, pentru a scăpa de dependenţa faţă de CET

COMBINATUL şi-a făcut staţie de apă demineralizată, pentru a scăpa de dependenţa faţă de CET
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Noua staţie de apă demineralizată care va deservi combinatul ArcelorMittal Galaţi a devenit operaţională, conducerea unităţii declarându-se mulţumită de rezultatele iniţiale ale instalaţiei, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Investiţia în echipamentele de ultimă generaţie se ridică la o valoare de 4,75 milioane de euro şi este rezultatul unei colaborări între ArcelorMittal Galaţi şi Nalco-Ecolab, o companie de specialitate, care va şi opera echipamentul.

Această investiţie reprezintă, practic, un nou pas pentru eliminarea dependenţei combinatului siderurgic de activitatea CET - Electrocentrale, care îi furniza aburul şi apa demineralizată utilizată în procesele tehnologice.

"Noul echipament ne permite să ne consolidăm independenţa în asigurarea materiilor prime necesare operaţiunilor noastre", a declarat Bruno Ribo, director general al ArcelorMittal Galaţi. "De asemenea, investiţia va contribui la scăderea costurilor de producţie, având un impact pozitiv asupra operaţiunilor şi proceselor noastre tehnologice, sprijinind, astfel, creşterea eficienţei unităţii. Pe o piaţă internaţională foarte competitivă, unde activează companii care au costuri mai mici cu materiile prime, politica de reducere a costurilor asigură competitivitatea activităţii şi viitorul operaţiunilor noastre", a mai arătat Bruno Ribo.

Staţia utilizează tehnologia de osmoză inversă şi cuprinde cinci unităţi operaţionale, care asigură un volum de apă demineralizată de 550 mc/oră, suficient pentru consumul curent, se precizează în comunicatul ArcelorMittal Galaţi.

Apa demineralizată este un fluid important pentru procesele tehnologice, utilizat la producerea aburului pentru turbosuflante şi pentru diverse procese tehnologice la Convertizoare şi la Turnare Continuă (Oţelărie), precum şi la Decapare.

Investiţia face parte din Proiectul “Energize” al ArcelorMittal Europe, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15 la sută, în următorii cinci ani, de la momentul implementării.

Citit 4054 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2015 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.