EXCLUSIV VL - O nouă schemă de prepensionare la ArcelorMittal Galaţi. Ce beneficii vor avea siderurgiştii prin noua formulă de plecări voluntare

EXCLUSIV VL - O nouă schemă de prepensionare la ArcelorMittal Galaţi. Ce beneficii vor avea siderurgiştii prin noua formulă de plecări voluntare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pe platforma combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi se va lansa un nou program de prepensionare pentru acei angajaţii care sunt eligibili în a se pensiona până pe 31 decembrie 2017, iar activitatea lor nu este indispensabilă pentru companie. Angajaţii selectaţi în acest program vor beneficia de o sumă fixă de 22.000 lei şi un bonus constând în cel mult 12 salarii compensatorii, acordat în funcţie de numărul de luni pe care l-ar avea până la împlinirea termenului pentru pensionare. De exemplu, un salariat care în mod normal ar urma să se pensioneze în decembrie 2015, dacă ar intra în programul de prepensionare ar urma să primească o suma fixă de 22.000 lei plus şase salarii compensatorii.

Depunerea dosarelor pentru actuala schemă de prepensionare se va putea face în perioada 1 iunie - 15 iulie, analiza cererilor urmând să fie făcută în perioada iulie – august. După cum am precizat deja, conducerea combinatului îşi rezervă dreptul de a respinge cererile angajaţilor care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, dar sunt indispensabili în activitatea combinatului.

În cursul anului trecut, în urma unei scheme de prepensionare, au plecat din combinat 365 de persoane. La sfârşitul anului 2014, ArcelorMittal Galaţi avea 6.752 de angajaţi.

Citit 8041 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.