NOI REGULI LA LICITAŢII: Măsuri de protejare a subcontractorilor

NOI REGULI LA LICITAŢII: Măsuri de protejare a subcontractorilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un proiect ce vizează protejarea subcontractorilor care participă la realizarea lucrărilor din bani publici a fost înaintat spre aprobare de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ARMAP), la sugestia secretarului de stat în Ministerul Economiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu.

Propunerea vine după ce s-a constatat că sunt numeroase firme care îşi adjudecă la preţuri mici lucrările publice, acestea fiind ulterior subcontractate, fără însă ca firmele care execută efectiv lucrările să-şi mai primească banii de la contractorul general.

„Unii vin la licitaţii cu preţuri mici şi, aparent, s-ar putea spune că este bine pentru bugetul de stat. Numai că, se vine cu preţuri mici la licitaţii, tocmai pentru că, din start, respectivii iau în calcul să nu plătească subcontractorii. Am discutat cu AMRMAP şi am convenit că ar fi bine ca printre criteriile de eligibilitate, contractorul general să depună un proces-verbal de bune practici încheiat între el şi toţi subcontractanţii pe care i-a avut în trecut pe acel domeniu de activitate pe care el raportează experienţă în domeniu la această licitaţie. N-are acest proces verbal, nu intră la licitaţie”, a explicat secretarul de stat Cătălin Beciu.

Noul sistem ar duce la eliminarea din licitaţii a acelor firme care nu au un comportament etic în relaţiile de afaceri. Proiectul de lege ar urma să intre în vigoare în aproximativ trei luni de zile, apreciază Beciu.

Sursa foto: economiczoom.ro

Citit 1862 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2015 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.