ArcelorMittal Galaţi, DAT ÎN JUDECATĂ de Nuclearelectrica

ArcelorMittal Galaţi, DAT ÎN JUDECATĂ de Nuclearelectrica
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a fost dat în judecată de Nuclearelectrica, pentru denunţarea unui contract de achiziţie de energie electrică, fiind solicitate daune în valoare de 8,5 milioane de lei, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti de societatea producătoare de energie.

"Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii că a formulat împotriva ArcelorMittal Galaţi o cerere de chemare în judecată având ca obiect (i) constatarea nelegalităţii încetării contractului de vânzare - cumpărare a energiei electrice pe piaţa centralizată a contractelor bilaterale de energie electrică (PCCB) nr. 207 din data de 22.02.2013 şi (ii) obligarea ArcelorMittal Galaţi SA la achitarea cu titlu de daune interese compensatorii suma totală de 8.575.245,78 lei. Menţionăm că litigiul este demarat ca urmare a denunţării de către ArcelorMittal Galaţi SA a contractului de vânzare - cumpărare energie electrică nr. 207/22.02.2013, înainte de data de expirare, respectiv 30.09.2014", se arată în comunicatul transmis de Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica este compania care administrează cele două reactoare nucleare de la Cernavodă, asigurând aproximativ 20 la sută din producţia de energie a ţării.

Citit 2581 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.