AMENINŢĂRI cu greva la CFR. Despre ce revendicări este vorba

AMENINŢĂRI cu greva la CFR. Despre ce revendicări este vorba
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sindicaliştii din domeniul feroviar îşi intensifică presiunile în vederea obţinerii de majorări salariale. Aceştia au anunţat că, în perioada 22-24 septembrie, vor organiza o grevă japoneză, declarându-se nemulţumiţi de lentoarea cu care conducerile CN CFR, CFR Marfă şi CFR Călători par a fi dispuse să dea curs cererilor lor. Sindicaliştii sunt convinşi că, dacă Ministerul Transporturilor ar fi mai activ, s-ar găsi soluţii şi pentru satisfacerea revendicărilor pe care le au.

Printre altele, salariaţii din domeniul feroviar cer majorarea cu 10 la sută a salariilor, tichete de masă şi vouchere de vacanţă. Iar dacă greva japoneză nu afectează derularea normală a operaţiunilor pe calea ferată, sindicaliştii nu exclud să se ajungă în lipsa unei reacţii adecvate la proteste spontane sau chiar grevă generală.

Până una alta, sindicaliştii au solicitat pentru mâine, 17 septembrie, o întâlnire de urgenţă cu ministrul Transporturilor, dar şi discutarea revendicărilor lor în prima şedinţă a Guvernului.

Citit 2140 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2015 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.