Care sunt cele mai mari OBSTACOLE pentru antreprenorii gălăţeni

Care sunt cele mai mari OBSTACOLE pentru antreprenorii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Potrivit unui studiu realizat de doingbusiness.ro şi EY, în cadrul evenimentului "IMM Restart - Descoperă-ţi potenţialul", peste 50 la sută dintre managerii intervievaţi sunt de părere că obstacolul cel mai important pentru antreprenori în dezvoltarea afacerilor este reprezentat de nivelul fiscalizării.

Studiul a fost realizat pe baza a 121 de răspunsuri primite de la reprezentanţii întreprinderilor mici şi mijlocii locale şi mai arată că birocraţia (41,3 la sută dintre răspunsuri), incertitudinea şi starea economiei locale (peste 36 la sută din răspunsuri) reprezintă alte obstacole majore pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Sondajul mai relevă un grad ridicat de încredere în privinţa creşterii industriei din care fac parte companiile şi întreprinzătorii locali (68 la sută dintre cei care au oferit răspunsuri la această întrebare sunt foarte încrezători sau oarecum încrezători în ceea ce priveşte amplificarea activităţii economice), tendinţă care este însoţită de creşterea numărului de angajaţi (56 la sută dintre respondenţi văd o majorare a numărului de angajaţi faţă de anul 2014), în timp ce profitul anului 2015 este estimat în creştere faţă de 2014 de peste 80 la sută dintre cei chestionaţi.

Cercetarea a fost realizată în cadrul evenimentului "IMM Restart - Descoperă-ţi potenţialul", organizat de doingbusiness.ro în data de 30 septembrie, la Galaţi. Cea mai mare acţiune din comunitatea de afaceri din Galaţi, acest eveniment este un concept unic, parte a unui proiect la nivel naţional care aduce consultanţa fiscală, financiară şi legislativă mai aproape de mediul de afaceri local. Cei peste 170 de manageri şi antreprenori din Galaţi şi judeţele învecinate au putut descoperi noi instrumente de investiţie şi optimizare inteligentă şi au putut cunoaşte şi asimila beneficiile aduse de tehnologie în dezvoltarea propriei companii, în noua eră a hiperconectivităţii. O componentă importantă a evenimentului a fost reprezentată de instrumentele pentru amplificarea potenţialului de dezvoltare personală al managerilor în scopul consolidării şi dezvoltării afacerilor.

"Cu această ocazie, am primit confirmarea că la Galaţi există o audienţă excelentă în rândul antreprenorilor şi companiilor din comunitatea locală, dar şi un apetit deosebit al lor pentru instrumentele puse la dispoziţie prin proiectul "IMM Restart - Descoperă-ţi potenţialul". Succesul de la Galaţi şi încrederea pe care ne-au acordat-o participanţii ne motivează suplimentar să punem aceste instrumente şi la dispoziţia altor comunități de afaceri locale", a declarat Dumitru Ion, director general doingbusiness.ro.

Conferinţa naţională "IMM Restart - Descoperă-ţi potenţialul" a inclus, în 2015, mediul de afaceri din Braşov, Arad, Sibiu, Piteşti, Iaşi, Galaţi şi continuă cu evenimentele din Târgu Mureş (13 octombrie) şi Oradea (18 noiembrie).

CITEŞTE ŞI: TOPUL MEDIULUI DE AFACERI/ Care sunt surprizele celor mai profitabile companii gălăţene

Citit 2086 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Octombrie 2015 02:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.