Creşterile SALARIALE din sistemul BUGETAR, criticate de patronate

Creşterile SALARIALE din sistemul BUGETAR, criticate de patronate
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Majorările salariale ale bugetarilor au stârnit nemulţumirea preşedintelui Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, Marian Filimon. Acesta a declarat, marţi, 24 noiembrie, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, că "mediul privat şi mediul bugetar sunt în antiteză şi, categoric, falia se va adânci între modul de înţelegere şi percepţie a lucrurilor şi de coabitare".

Preşedintele PIMM a spus că "salariul nu este un dat" şi că lefurile ar trebui majorate "pe criterii de performanţă". "Cerem să-şi mărească salariile pe bază de performanţă şi muncă. Noi nu observăm niciun fel de creştere a performanţei în instituţiile publice", a spus Filimon.

Acesta a fost însă contrazis atât de liderul Cartel Alfa, Romică Gârneaţă, cât şi de primarul din Tecuci, Daniel Ţuchel, care au ţinut să sublinieze că sistemul de salarizare în sectorul bugetar este deficitar, existând funcţionari care primesc salariul minim pe economie.

Angajaţii Prefecturii nu s-au putut bucura de lefuri majorate, precum cei din primării şi consiliile judeţene, întrucât Ordonanţa Guvernului i-a exceptat.

Citit 2846 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2015 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.