UTIL pentru gălăţenii din DIASPORA/ S-a schimbat legea. Trebuie completat Formularul 602

UTIL pentru gălăţenii din DIASPORA/ S-a schimbat legea. Trebuie completat Formularul 602
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formularul 602, cel mai nou emis de Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, este adresat românilor care nu plătesc asigurare de sănătate în ţară, dar care îşi închiriază legal casele, apartamentele şi alte bunuri imobile şi mobile pe care le deţin în România. Potrivit legii, sunt două categorii de români care au dreptul să nu plătească asigurări de sănătate.

Este vorba despre “persoanele fizice, indiferent de cetăţenie şi de domiciliul stabil sau reşedinţă, care deţin o asigurare socială de sănătate încheiată pe teritoriul altui stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România are încheiate acorduri bilaterale de securitate socială cu prevederi pentru asigurarea de boală-maternitate, în temeiul legislaţiei interne a statelor respective care produce efecte pe teritoriul României”.

Apoi, formularul trebuie completat şi de “persoanele fizice, indiferent de cetăţenie, care au domiciliul ori reşedinţa într-un stat cu care România nu are încheiate acorduri privind sistemele de securitate socială sau care nu intră sub incidenţa legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale şi care nu beneficiază de prelungirea dreptului de şedere temporară în România pentru o perioadă mai mare de 90 de zile”.

De asemenea, românilor care trebuie să completeze Formularul 602 li se va solicita să aducă documente doveditoare ale faptului că nu trebuie să plătescă nicio contribuţie de sănătate în ţară. Aceste documente trebuiesc eliberate de instituţiile abilitate din statele de domiciliu ale contribuabililor.

Citit 3231 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2015 21:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.