Din ce cauză îşi dau românii DEMISIA

Din ce cauză îşi dau românii DEMISIA
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conform unui studiu realizat de asociaţia Smartree, salariul este principala motivaţie a angajaţilor români care aleg să îşi dea demisia din funcţia ocupată. Conform specialiştilor, remuneraţia din România nu reflectă, de cele mai multe ori, volumul de muncă, experienţa ori poziţia pe care o ocupă angajatul în companie.

Pe locul al doilea în top se află relaţia cu şeful direct, pe care cei mai mulţi angajaţi o consideră crucială în desfăşurarea normală a activităţii la serviciu.

"Practic, relaţia cu superiorul ajunge deseori la un nivel de nemulţumire care îi împiedică pe foarte mulţi angajaţi să lucreze în continuare. Supraaglomerarea cu sarcini zilnice, pretenţii nerealiste, lipsa feedbackului în timp util, toate ţin de relaţia angajaţilor cu şeful direct, care nu este una ideală în România", se arată într-un comunicat al Smartree, companie din piaţa de externalizare a serviciilor de salarizare şi administrare de personal.

Distanţa dintre casă şi serviciu contează

"Distanţa până la birou a început să conteze foarte mult în România, pe măsură ce noile generaţii pun accent tot mai mult pe echilibrul dintre viaţa profesională şi viaţa personală. Astfel, atunci când companiile îşi mută sediile sau atunci când angajaţii se mută cu locuinţa într-o zonă mai îndepărtată de 45 de minute de birou, foarte mulţi consideră că timpul pierdut pe drum nu merită efortul", a declarat Raluca Peneş, coordonator resurse umane Smartree.

Citit 2311 ori Ultima modificare Duminică, 29 Noiembrie 2015 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.