Negocieri tensionate pentru noul CCM din Combinat

Negocieri tensionate pentru noul CCM din Combinat
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Negocierile privind noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi au debutat, ieri, în condiţii destul de tensionate după ce, cu o zi înainte, conducerea combinatului informa sindicatele că a decis ca în primul trimestru al anului 2016 să fie redus programul de lucru al angajaţilor: câte două zile pentru muncitori, patru zile pentru şefii de departamente şi şase zile pentru membrii Comitetului de Conducere. După cum v-am relatat deja în paginile ziarului nostru, măsura a fost luată de conducerea ArcelorMittal pe fondul dificultăţilor generate de influxurile masive pe piaţă de oţel ieftin, la preţ de dumping, provenit din China.

Din capul locului, nici sindicatul Siderurgistul AMG, care are reprezentativitatea necesară pentru a participa, conform Legii nr. 62/2011 a Dialogului social, la negocierea CCM cu patronatul ArcelorMittal Galaţi, dar nici celelalte sindicate mai mici de pe platforma siderurgică, precum Sindicatul Solidaritatea al Metalurgiştilor, Sindicatul US Forum, Sindicatul Metalurgistul, Sindicatul ULP-AMG şi Sindicatul Liber al Siderurgiştilor, nu sunt de acord cu măsura reducerii programului de lucru - care, în ultimă instanţă, înseamnă o reducere a producţiei, dar şi o reducere cu trei, patru la sută a veniturilor salariaţilor – atât timp cât nu s-au epuizat toate celelalte variante de reducere a costurilor, fie ele de natură administrativă sau tehnologică.

Pe de altă parte, potrivit unei note interne în care era anunţată reducerea programului de lucru, conducerea combinatului preciza că s-au epuizat deja o serie de măsuri, precum oprirea tuturor cheltuielilor de operare, de mentenanţă şi investiţionale care nu sunt absolut necesare, s-a redus ritmul unor proiecte tehnice, s-a limitat sprijinul din exterior sau a plăţilor pentru ore suplimentare, iar salariaţilor le-a fost adresată solicitarea de a-şi lua zilele libere neefectuate din concediul de odihnă. De asemenea, conducerea ArcelorMittal ia în calcul închiderea, în următoarele săptămâni ale acestui an, a unor linii de producţie. În acelaşi timp, conducerea combinatului susţine că introducerea aşa-numitului sistem al Săptămânii Reduse de Lucru (SRL) este o variantă de preferat pentru angajaţi în locul unui eventual şomaj tehnic.

Oricum ar fi, măsura reducerii timpului de lucru este, sub forma prezentată, în condiţiile legii şi poate fi aplicată de conducerea combinatului fără a avea neapărată nevoie de un acord în această privinţă cu sindicatele.

Întâlnirea de ieri privind Contractul Colectiv de Muncă de ieri a avut mai degrabă un caracter de tatonare după ce, într-o întâlnire precedentă, de la mijlocul lunii noiembrie, au fost stabilite comisiile de negociere. Potrivit procedurilor în astfel de situaţii, în urma studierii datelor economico-financiare ale companiei, sindicaliştii urmează să-şi formuleze revendicările. Unele elemente ale negocierii sunt unele mai degrabă tehnice şi ţin de o serie formulări din CCM, protecţie socială, iar unele sunt revendicări de natură salarială sau de mărire a unor prime sau bonusuri.

În ce măsură măririle salariale vor fi posibile, rămâne de văzut. Cert este că, după trei trimestre în care rezultatele combinatului au fost destul de bune, în ultimul trimestru, în actualul context al scăderii accentuate a preţurilor la oţel pe piaţa internaţională, rezultatele nu vor fi cele preconizate iniţial, iar efectele negative se vor resimţi şi în trimestrul întâi al anului 2016. Prin urmare, marja de majorare salarială pe care conducerea patronatului ArcelorMittal Galaţi ar fi dispusă să o accepte este una destul de limitată. 

Citit 5980 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.