ŞOMAJUL în mediul rural gălăţean, în continuă CREŞTERE

ŞOMAJUL în mediul rural gălăţean, în continuă CREŞTERE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii octombrie 2015, la nivel judetean, a fost de 8,87 la sută, mai mare cu 0,11 puncte procentuale decât cea din luna septembrie 2015, când a fost înregistrată o rată a 8,76 la sută şi mai mică cu 0,12 puncte procentuale decât cea din luna octombrie 2014, când a fost înregistrată o rată a şomajului de 8,99 la sută.

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Galaţi la finele lunii octombrie 2015 a fost de 17.973 de persoane, cu 220 de persoane mai mult faţă de finele lunii anterioare. Dintre aceştia, 14.806 provin din mediul rural, ceea ce înseamnă că aproximativ 5 la sută din populaţia satelor gălăţene este şomeră cu acte în regulă.

Conform unui studiu la nivel naţional, aproape jumătate dintre persoanele din mediul rural declară că nu muncesc decât cu ziua şi că nu produc un venit stabil.

Mai mult, în unele comune din judeţul Galaţi există oameni care nu vor să muncească, nici dacă li se oferă posturi, conform declaraţiilor primarilor, adunate de reporterii "Vieţii libere" în 2015.

"Ştiţi cum e? Dacă omul nu vrea, degeaba încerci să îl forţezi. Pe vremea "răposatului", mai era cum mai era, că te puneau forţat la muncă şi nu comentai. Acum, e democraţie, aşa că - dacă ajutorul social merge şi se mai duc şi cu ziua pe ici, pe colo - nu mai au treabă cu nimeni", ne declara, la un moment dat, primarul comunei Buciumeni, Năstasă Petrache.

Citit 1261 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2015 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.