FACTURILE la utilităţi pot fi PLĂTITE şi din faţa calculatorului

FACTURILE la utilităţi pot fi PLĂTITE şi din faţa calculatorului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În cazul în care vreţi să evitaţi statul la cozi, e bine de ştiut că vă puteţi achita facturile la electricitate, gaze, televiziune, telefonie sau internet şi din faţa calculatorului. Procedura este una simplă, astfel încât orice gălăţean cu acces la internet poate scăpa de plata utilităţilor în mai puţin de 10 minute, fără să fie nevoit să mai plece de acasă.

La Electrica, se accesează Oficiul Virtual

Pentru plata facturii la curentul electric prin intermediul internetului este mai întâi necesar să vă creaţi un cont de utilizator pe adresa https://oficiulvirtual.electricafurnizare.ro/, după care să aşteptaţi primirea unui e-mail de confirmare. Atenţie, însă, înregistrarea poate fi făcută numai de către cei care sunt clienţi Electrica şi trebuie făcută cu factura în faţă, dat fiind că trebuie să introduceţi şi codul dumneavoastră de client, pe lângă datele personale. După primirea e-mailului de confirmare, care durează între 10 minute şi chiar o zi la unii utilizatori, reintraţi pe adresa de mai sus, treceţi-vă datele în căsuţele de logare (utilizator şi parolă), iar odată intraţi în cont accesaţi secţiunea "Facturi şi plăţi", prezentă în stânga ecranului. Ulterior, accesaţi opţiunea "Plată online" şi urmaţi paşii necesari pentru a plăti direct din cardul dumneavoastră de credit.

La gaze e şi mai uşor

În cazul plăţii online a facturii la gaze, tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe site-ul Engie (GDF Suez), să accesaţi "Agenţia Online", din dreapta ecranului, să vă înregistraţi şi, după ce vi se confirmă înregistrarea, să selectaţi plata online. Site-ul Engie vă pune la dispoziţie şi lista de bănci cu care lucrează, astfel încât veţi şti dacă sunteţi eligibil să faceţi plăţi din cardul dumneavoastră de credit. Procesul e mult mai simplu decât pe site-ul Electrica, astfel că în doar 10 minute puteţi plăti ambele facturi.

MyUPC, o metodă alternativă la plata abonamentului

În cazul în care sunteţi abonaţi UPC România, trebuie să ştiţi, în primul rând, că gratuitatea facturii mai există doar în cazul în care ea este emisă online. În caz contrar, fiecare client care primeşte factura acasă, în format fizic, va fi taxat cu un leu în plus. Însă, în cazul în care alegeţi să primiţi factura online, aveţi şi posibilitatea de a o plăti astfel, printr-o metodă simplă. Vă faceţi cont pe myupc.ro, iar după confirmare, intraţi la secţiunea "Facturi" şi selectaţi opţiunea "Plăteşte Acum". Ulterior, urmaţi paşii încadraţi în chenarele galbene şi veţi fi redirecţionaţi către plata facturii. Este bine să păstraţi chitanţele emise electronic, pentru a putea demonstra plata facturii.

La RDS sunt două modalităţi în care puteţi efectua plata online a facturii. Ori vă faceţi un cont pe site-ul https://digicare.rcs-rds.ro/, urmând paşii necesari plăţii, ori selectaţi opţiunea "plătiţi direct, aici pe site", buton care vă va transfera la o pagină unde va fi nevoie să completaţi Cod Client, Număr Factură, Sumă şi Adresă de E-mail, urmând ca apoi să selectaţi "Plată Factură".

Şi Apă-Canal primeşte plăţi online

Dacă vreţi să scăpaţi de statul la coadă pentru plata facturii la apă, e bine de ştiut că societatea Apă-Canal vă pune la dispoziţie două modalităţi prin care puteţi plăti fără să vă ridicaţi din fotoliu. Prima este internet bankingul, iar pentru asta este necesar să aveţi activat acest serviciu la banca la care aveţi cardul. Atenţie, însă, Apă-Canal colaborează pe partea de internet banking doar cu Raiffeisen Bank, BCR, CEC Bank, Eximbank, Garanti Bank, ING Bank şi Banca Transilvania.

A doua metodă de plată este prin debit direct, ceea ce înseamnă că puteţi împuternici una dintre băncile enumerate să facă plata facturii în mod automat, la data scadentă, fără comision.

Chiar dacă toate aceste metode vă scapă de cozile de la ghişee şi de lucrul cu funcţionarii publici, este bine să păstraţi atât facturile emise electronic, cât şi chitanţele, pentru a face dovada plăţilor, mai ales în cazul unei defecţiuni a sistemelor informatice.

CLICK AICI pentru a afla mai multe DETALII

Citit 12333 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2016 10:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.