De Ziua Europeană a Oţelului, AVERTISMENT Eurofer: „Criza de supracapacitate ameninţă siderurgia UE”

De Ziua Europeană a Oţelului, AVERTISMENT Eurofer: „Criza de supracapacitate ameninţă siderurgia UE”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Asociaţia Europeană a Oţelului (Eurofer), ce reuneşte principalii producători din siderurgia UE, printre care şi ArcelorMittal, sărbătoreşte astăzi, 21 aprilie, Ziua Europeană a Oţelului. Evenimentul, aflat la a şasea ediţie, coincide cu cea de-a 40-a aniversare a Eurofer şi a fost o ocazie pentru ca industria europeană a oțelului să evidențieze provocările cu care se confruntă în prezent.

“Principalele noastre priorități sunt: ​​confruntarea cu o capacitate excedentară globală - în special în China; modernizarea instrumentelor de protecție comercială a Europei (TDI); Neacordarea statutului de economie de piață (MES) Chinei, până când țara nu va îndeplini criteriile de economie de piață ale UE, o revizuire eficientă și pro-competitivitate a schemei Uniunii Europene de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS), precum și crearea unei economii circulare în Europa, care să adreseze proprietățile 100 la sută reciclabile și permanente ale oțelului”, a declarat preşedintele Eurofer, Geert Van Poelvoorde.

Aceste declaraţii vin la doar câteva zile după conferinţa Organizației pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OCDE) privind excesul de capacitate și ajustarea structurală în sectorul siderurgic, la care a participat Eurofer. Această reuniune a OCDE s-a încheiat neconcludent la începutul săptămânii, cu lipsa unui acord privind o abordare globală a reducerii capacității excedentare.

"Supracapacitățile combinatelor de oțel reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale timpului nostru", a declarat Van Poelvoorde. "Excesul de capacitate globală este în prezent de 700 de milioane de tone; aproximativ 400 de milioane de tone sunt din China. Liderii chinezi trebuie să se confrunte cu faptul că aceasta dăunează perspectivelor industriei globale și declanșează dezvoltarea de măsuri antidumping drastice în întreaga lume."

"Industria europeană a oțelului este competitivă la nivel mondial, atunci când există o piață echitabilă. Pe piața distorsionată din prezent, ne adresăm factorilor de decizie europeni să facă mai mult pentru a-și apăra rapid și eficient industria strategică a oțelului", a subliniat Van Poelvoorde. "Cu toate acestea, reamintim, de asemenea, omologilor noștri chinezi că sunt responsabili pentru decalajul cel mai mare și extinderea acestuia între cererea și oferta internă, că este responsabilitatea lor să se angajeze la reduceri semnificative de capacitate netă și pentru a se asigura că intervenția statului în sectorul lor de oțel se încheie. "

"Situația este foarte gravă", a conchis Van Poelvoorde. "Industriile siderurgice din toate țările se confruntă cu provocări reale astăzi. Ceea ce avem nevoie este un angajament real din partea tuturor guvernelor internaționale, care au toate un interes în sustenabilitatea și viabilitatea sectoarelor lor de oțel. "

Citit 3273 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2016 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.