Investiţii în combinatul siderurgic pentru REDUCEREA POLUĂRII

Investiţii în combinatul siderurgic pentru REDUCEREA POLUĂRII
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi, ai Agenţiei de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Universităţii Dunărea de Jos, precum şi presa au luat parte, miercuri, 20 aprilie, la o întâlnire pe teme de mediu, unde conducerea Combinatului a putut oferi detalii despre sumele investite pentru protecţia mediului, dar şi despre măsurile concrete pe care le-a luat pentru diminuarea poluării aerului, apelor şi solului.

"Am reuşit să reducem consumul de apă al Combinatului cu 57 de procente faţă de 2009, la 11,1 metri cubi pe tona de oţel lichid, de la 26 de metri cubi pe tona de oţel lichid. De asemenea, am redus emisiile de dioxid de carbon şi am luat măsuri şi împotriva dispersării în aer a materialelor cu potenţial dăunător", a declarat Bruno Ribo, directorul Combinatului.

Modernizare la Furnalul 5

Unul dintre punctele principale ale discuţiei a fost Furnalul 5, care a trecut printr-un amplu proces de modernizare, în valoare totală de 120 de milioane de euro, realizată în două etape. Conform directorului Bruno Ribo, în urma modernizării au fost reduse emisiile de dioxid de carbon de la 70 mg/Nm3 la mai puţin de 40 mg/Nm3.

Investiţiile sub o formă sau alta care au avut impact asupra protecţiei mediului totalizează aproximativ 100 de milioane de euro.

"Practic, toate măsurile de modernizare pe care le luăm noi au ca scop protejarea mediului, chiar dacă nu sunt neapărat făcute cu titlu direct. Spre exemplu, reuşim să consumăm mai puţin apă pe tona de oţel lichid, să avem emisii de carbon mai mici, folosim prelate la transportarea materialelor care se pot dispersa în aer, pentru protejarea calităţii aerului. Comunitatea gălăţeană este importantă pentru noi şi facem eforturi pentru a proteja mediul înconjurător", a precizat Bruno Ribo.

Citit 3859 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2016 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.