Creează LOCURI DE MUNCĂ şi statul vine cu BANI!

Creează LOCURI DE MUNCĂ şi statul vine cu BANI!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Finanţelor Publice informează că, de pe 30 mai, firmele care vor crea locuri de muncă în perioada următoare vor putea cere, din nou, bani de la stat pentru asta.

În termeni tehnici, se va deschide o nouă sesiune de finanţare în baza HG nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea unor noi locuri de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. Această nouă schemă de minimis (reglementată prin HG 234/2016) prevede o sumă maximă de 250 de milioane lei pentru sprijinirea firmelor. Banii sunt destinaţi acordării de granturi salariale, iar societăţile pot depune solicitările în perioada 30 mai - 10 iunie.

Sunt însă şi câteva condiţii pentru a cere aceşti bani. Înainte de toate, societatea nu trebuie să aibă datorii restante la stat. Apoi, trebuie să demonstraţi că nu aţi închis în ultimii doi ani o activitate de tipul aceleia pentru care angajaţi oamenii şi nici pe aceasta nu v-aţi propus s-o închideţi în următorii doi ani. Dacă aţi mai primit bani tot pentru granturi salariale, nu vă încadraţi la finanţare.

Citit 2597 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2016 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.