Cum poţi să-ţi depui DECLARAȚIILE DE VENIT prin INTERNET

Cum poţi să-ţi depui DECLARAȚIILE DE VENIT prin INTERNET
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Contribuabilii gălăţeni, persoane fizice, pot să-şi depună, până pe 25 mai a.c., declaraţiile de venit inclusiv prin intermediul „Spaţiului Privat Virtual” (SPV), în mediul on-line.

„Ministerul Finanţelor Publice pune la dispoziţia contribuabililor persoane fizice înrolate în acest serviciu on-line documente sau informaţii de natură fiscală cu caracter personal sau public, emise automat sau la cerere, prin intermediul SPV”, se arată într-un comunicat de presă al DGRF Galaţi, în care se precizează că e vorba de un serviciu disponibil 24 de ore din 24, are avantajul că nu necesită deplasarea contribuabilului la Administraţia fiscală, fiind şi o modalitate de furniza corect şi cu promptitudine informaţii de natură fiscală.

În mod particular, persoanele fizice care vor depune până pe 25 mai declaraţiile aferente anului fiscal 2015 (Declaraţie privind veniturile realizate din România (formular 200) aferentă veniturilor realizate; Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2 la sută din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor (formular 230) aferentă impozitului anual datorat; Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit (formular 220) pot completa şi depune aceste declaraţii prin intermediul „Spaţiului Privat Virtual”. Operaţiunea este facilă, sigură şi se poate realiza accesând site-ul ANAF (www.anaf.ro) secţiunea dedicată înregistrării utilizatorilor SPV, datele fiind completate pe o pagină web securizată.

În categoria documentelor ce pot fi comunicate prin serviciul pus la dispoziţie în mediul virtual intră, de exemplu, deciziile de impunere, situaţia obligaţiilor fiscale de plată la un moment dat, certificatul de atestare fiscală, adeverinţe de venit etc. Prin intermediu SPV contribuabilii mai beneficiază şi de un „Buletin informativ fiscal” în care sunt prezentate noutăţile de ordin legislativ, calendarul obligaţiilor fiscale, ghiduri fiscale, informaţii privind o serie de campanii derulate de organele fiscale.

Citit 2184 ori Ultima modificare Luni, 23 Mai 2016 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.