DAREA ÎN PLATĂ funcționează. Primul caz de ȘTERGERE a DATORIILOR după promulgarea legii

DAREA ÎN PLATĂ funcționează. Primul caz de ȘTERGERE a DATORIILOR după promulgarea legii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un român din Zimnicea a devenit primul în cazul căruia legea dării în plată funcţionează. Acesta a notificat banca despre intenţia sa pe 13 mai, ziua în care a intrat în vigoare legea, şi a obţinut şi rezultatul dorit.

"Banca a anunţat un client pentru care am depus notificare de dare în plată în data de 13 mai, că este de acord ca săptămâna ce vine să remită datoria reziduală. Mai pe scurt, l-au programat pentru a semna împreuna cu banca un act prin care aceştia din urmă nu mai au niciun fel de pretenţie faţă de datoria rămasă restantă. De spus că cel ce a dat în plată pierduse deja imobilul la executare silită", a declarat Adrian Cuculis, avocatul primului beneficiar al acestei legi. 

Clientul în cauză contractase, conform băncii, un credit de 48.700 de euro, în 2007. În 2013, a început procesul de executare silită, iar banca i-a vândut locuinţa în 2014, la preţul de 16.700 de euro, la cursul de la acea dată, adică de trei ori mai ieftin decât creditul contractat. În absenţa legii dării în plată, atât de controversată până la momentul promulgării, clientul ar fi fost nevoit să achite băncii diferenţa rămasă din credit. 

Citit 11475 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.