Unde se poate plăti taxa radio-tv

Unde se poate plăti taxa radio-tv
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dacă mare parte din populaţia ţării plăteşte taxa de radio-televiziune prin intermediul facturii de curent electric, oamenii fiind abonaţi la companii care colaborează cu Societatea Română de Televiziune (SRTv), există şi români sunt puşi în situaţia de a trebui să plătească această taxă separat. Actualmente, aceştia sunt clienţi ai RCS-RDS, în ceea ce priveşte furnizarea curentului electric şi, pentru că instituţia mai sus numită furnizează servicii de televiziune, nu se ocupă decât de încasarea taxei radio. 

Conform legii, persoanele care îşi asigură din alte surse energia electrică şi nu au contract de furnizare a energiei electrice încheiat cu societăţile mandatate de SRTv vor plăti taxa direct Societăţii Române de Televiziune - TVR. Acest lucru poate fi făcut în contul RO69RNCB0072000506070001 deschis la BCR Filiala sectorului 1, Bucureşti. 

Pe ordinul de plată sunt necesare toate datele de identificare, adică numele şi prenumele/denumirea firmei, CNP-ul sau codul fiscal, judeţul, localitatea, adresa, codul de abonat din factura de energie electrică şi numărul notificării (dacă plata este efectuată ca urmare a unei notificări).

Taxa TV este datorată în fiecare lună, conform categoriei de plătitor. Se poate achita lunar, trimestrial, semestrial sau anual, dar nu mai târziu de ultima zi a primei luni din perioada aleasă.

Citit 3035 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iunie 2016 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.