COMBINATUL SIDERURGIC renunţă la încă 1.500 de oameni
Foto: Foto-arhivă: Marius Negri

COMBINATUL SIDERURGIC renunţă la încă 1.500 de oameni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Bruno Ribo, directorul ArcelorMittal Galaţi, a precizat, potrivit news.ro, că numărul angajaţilor Combinatului va scădea, până în 2020, cu circa 1.500 de persoane. Totuşi, sursa citată susţine că diminuarea efectivului de lucru se va face pe care naturală, în special prin prepensionări şi că nu se va recurge la măsuri brutale, cum ar fi concedierile colective.

Va continua să funcţioneze - chiar dacă pleacă acasă un sfert dintre angajaţii Combinatului - proiectul "Şcoala de ucenici", prin intermediul căruia ArcelorMittal vrea să atragă forţă de muncă tânără şi bine pregătită. Circa o sută de tineri vor fi angajaţi, anual, prin intermediul acestui proiect.

Potrivit celor mai recente raportări către Finanţe, în cursul anului trecut, combinatul gălăţean avea 6.379 de salariaţi, cu circa 400 de mai puţini comparativ cu anul precedent. Faţă de anii din urmă, scăderea este însă una consistentă. Spre exemplu, în 2010, combinatul gălăţean avea nu mai puţin de 9.200 de angajaţi.

Strategia ar putea fi justificată şi de faptul că ArcelorMittal Galaţi ar avea condiţii stabilite de compania mamă să ajungă, în anul 2017, la un punct de break-even, când veniturile şi cheltuielile sunt egale. Or, de şapte ani încoace, combinatul este pe pierdere, din pricina concurenţei de pe piaţă şi a diferitelor probleme legate de preţul energiei, pe care gigantul industrial le-a întâmpinat. Ce-i drept, în ultimii ani, cifra de afaceri a crescut, iar pierderea a scăzut sensibil. Totuşi, cheltuielile continuă să depăşească veniturile. Spre exemplu, numai anul trecut, pierderile ArcelorMittal Galaţi au fost de circa 66 de milioane de euro, iar profit nu s-a mai obţinut de la debutul crizei economice, din 2008.

Citit 17883 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2016 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.