ANGAJATORII elevilor şi studenţilor vor PRIMI BANI pe perioada verii

ANGAJATORII elevilor şi studenţilor vor PRIMI BANI pe perioada verii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenţii economici care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor de vară vor primi un stimulent financiar de 250 de lei pe lună, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, conform unui comunicat emis de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Diferenţa dintre banii pe care îi oferă ANOFM şi salariul elevului şi studentului este realizată din fondurile angajatorului.

Stimulentul financiar se acordă în baza unui contract individual de muncă, cu normă întreagă sau part-time, pe o durată egală sau mai mică decât cea a vacanţei, sau în baza unui contract de muncă temporar, dacă perioada angajării este mai mică sau egală cu cea a vacanţei.

"În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj, pe care acesta este obligat să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj", se arată în comunicatul ANOFM.

Agenţii economici care angajează elevi şi studenţi înainte de începerea vacanţei nu beneficiază de aceşti 250 de lei. De asemenea, de stimulentul financiar nu beneficiază nici angajatorii care au primit deja banii pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

În Galaţi, Universitatea "Dunărea de Jos" are înscrişi la cursuri peste 10.000 de studenţi, în timp ce liceele gălăţene numără câteva mii de elevi. Astfel, angajatorii care vor nu doar să primească un stimulent financiar, dar şi să pregătească tinerii pentru o posibilă angajare cu normă întreagă pe viitor au de unde alege.

Citit 2440 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iulie 2016 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.