Titlurile de stat pentru populaţie pot fi ACHIZIȚIONATE începând de astăzi
Foto: Sursa foto: zf.ro

Titlurile de stat pentru populaţie pot fi ACHIZIȚIONATE începând de astăzi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Titlurile de stat pentru populaţie, lansate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), vor putea fi achiziţionate în perioada 11 - 29 iulie 2016, valoarea nominală fiind de 100 de lei, cu scadenţa la doi ani.

"Dobânda este 2,15 la sută pe an. Considerăm că este o dobândă atractivă pentru economisire. Orice persoană de peste 18 ani are acces la aceste titluri, indiferent dacă este rezidentă sau nerezidentă, valoarea este de 100 de lei şi am pus o limită superioară de 100.000 de lei pentru o persoană fizică", a explicat ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Astfel, o persoană interesată se prezintă la ghişeul uneia dintre băncile intermediare cu un act de identitate şi poate cumpăra titluri cu numerar sau prin transfer bancar. Beneficiarii titlurilor pot fi toate persoanele fizice rezidente şi nerezidente, în vârstă de peste 18 ani.

O persoană fizică poate cumpăra maximum 1.000 de titluri de stat. Acestea pot fi achiziţionate, fără comision, de la cele patru bănci intermediare, respectiv BCR, BRD, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania.

"În procesul de subscriere, cumpărătorii titlurilor de stat pot opta între a deschide un cont bancar, a oferi datele contului bancar personal sau pot subscrie cu numerar", a anunţat MFP.

Valoarea totală a emisiunii este de 100 de milioane de lei, dar, după închiderea perioadei de subscripţie, MFP va stabili suma ce urmează a fi contractată, aceasta putând fi mai mare, egală sau mai mică decât cea anunţată iniţial, în funcţie de volumul de titluri de stat subscrise, adaugă MFP.

Titlurile de stat vor fi admise şi, ulterior, tranzacţionate pe Bursa de Valori Bucureşti. Preţul titlurilor poate fluctua pe bursă, în funcţie de condiţiile din piaţă, valoarea acestora putând fi mai mare, egală sau mai mică decât cea nominală de 100 de lei.

În plus, deţinătorii de titluri vor participa, la scadenţă, la o loterie, în cadrul căreia vor fi selectaţi 100 de participanţi, care vor încasa un premiu de 1.000 de lei fiecare.

Citit 3370 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2016 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.