FIRMELE cu afaceri de peste 220.000 lei, chemate la ANAF

FIRMELE cu afaceri de peste 220.000 lei, chemate la ANAF
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Agenţii economici care intră în sistemul de raportare contabilă de la 30 iunie îşi pot modifica situaţiile financiare până la 16 august, amenzile în cazul celor ce nu se înscriu în acest termen ajungând la 4.500 lei, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF).

Sistemul de raportare contabilă la data de 30 iunie se aplică tuturor agenţilor economici care au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 de lei, potrivit Ministerului de Finanţe. Conform comunicatului, raportările contabile pot fi depuse şi la sediile teritoriale ale MFP, în format hârtie şi format electronic, sau numai în format electronic pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Companiile pot depune raportările contabile la registratura unităţilor teritoriale ale MFP sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, pe suport magnetic, împreună cu raportările contabile listate cu ajutorul programului se asistenţă elaborat de MFP, semnate, potrivit legii.

Prezentarea eronată a situaţiilor financiare se sancţionează cu amendă între 200 şi 1000 de lei.

Citit 4866 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 14:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.