Noi facilităţi la plăţile şi încasările în numerar

Noi facilităţi la plăţile şi încasările în numerar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ordonanţa de urgenţă a guvernului OUG 32/2016 pentru completarea legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale vine cu mai multe modificări pentru diverse capitole din Codul Fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte impozitul pe venit şi cota TVA. 

Astfel, începând cu 1 august 2016, vor fi scutite de la plata impozitului pe veniturile din salarii toate persoanele fizice care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică.

Condiţiile în care va fi acordată scutirea aceasta vor fi stabilite prin Ordin comun de către ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu mediul de afaceri, ministrul Finanţelor Publice, ministrul Familiei, Protecţiei sociale şi Persoanelor Vârstnice şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

De la 30 iunie 2016 nu se mai datoreaza impozit pe veniturile din transferul dreptului de proprietate imobiliară din patrimoniul personal, in condiţiile prevederilor Legii nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, pentru o singură operaţiune de dare în plata.

Scutirea se aplică atât debitorului, cât şi codebitorilor, coplătitorilor, garanţilor personali sau ipotecari ai debitorilor în cazul în care prin operaţiunea de dare în plată se transferă dreptul de proprietate imobiliară din patrimoniul personal al acestora, aşa cum prevede art.111, din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal modificat. Scutirea este valabilă o singură dată, pentru prima operaţiune de dare în plată, astfel cum rezultă din Registrul Naţional Notarial de Evidenţă a Actelor de Dare în Plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite.        

Citit 3111 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2016 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.