Negocieri cu ambiguităţi | Când se va sfârşi criza RCA?

Negocieri cu ambiguităţi | Când se va sfârşi criza RCA?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Negocierile dintre Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi patronatele din transporturile rutiere se desfăşoară în continuare cu destule „hopuri”. Cel mai recent a venit la începutul acestei săptămâni, când patronatele au lansat acuzaţia că ASF recurge din nou la „tertipuri”, scoţând din formula de calcul a primei maxime RCA marja de profit şi adăugând un coeficient „cu o definiţie ambiguă”.

„Patronatele din transporturile rutiere - FORT, APULUM, UNTRR, APTE 2002 - reclamă faptul că ASF recurge din nou la tertipuri în stabilirea tarifelor RCA aplicabile pe perioada de plafonare de 6 luni conform prevederilor OUG 54/2016. După ce, la întâlnirea avută săptămâna trecută cu transportatorii rutieri, ASF a prezentat  modalitatea de calcul a tarifului de primă maxim, acceptată de ambele parţi, în proiectul de normă aprobat de Consiliul ASF a fost inclus un nou termen, «Delta», cu o definiţie ambiguă, de neînţeles, susceptibil pentru creşterea tarifului în mod necontrolabil. Încă o dată se dovedeşte că ASF nu este un partener serios de discuţii şi foloseşte stratageme incorecte prin care calculează tarifele în favoarea asigurătorilor adâncind criza din piaţa RCA”, se arată într-un comunicat remis de patronatele din transporturi.

Acestea consideră că, deşi conducerea ASF s-a angajat la abordarea problemei tarifelor maximale cu o totală transparenţă faţă de transportatori, practicile rămân aceleaşi, se perpetuează atitudinea de protejare a intereselor asigurătorilor în dauna clienţilor asiguraţi. Totodată, UNTRR, FORT, APULUM şi APTE 2002 „consideră că este mult mai util ca legislativul să îşi concentreze eforturile pentru ca ordonanţa de urgenţă să producă efecte, plafonând tarifele la un nivel maximal pentru o perioadă de minim şase luni, urmând ca, în această perioadă de scădere a presiunii tarifelor, noul Parlament ales în decembrie să continue elaborarea noii legi RCA care va produce efecte la finalul perioadei de aplicare a OUG 54/2016”, se mai arată în comunicatul citat.

Citit 1334 ori Ultima modificare Marți, 04 Octombrie 2016 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.