La taxe şi impozite | FACILITĂȚI on-line pentru românii din străinătate

La taxe şi impozite | FACILITĂȚI on-line pentru românii din străinătate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Românii din străinătate pot plăti online, de la 1 decembrie, taxele și impozitele, inclusiv cu un card emis de o bancă din afara României, prin platforma ghiseul.ro, a anunţat ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Delia Popescu.

"Vă prezint un mic pas pe care Guvernul României îl face în digitalizarea României şi în relaţia cu românii de pretutindeni, o soluţie de plată a taxelor şi impozitelor şi modul în care putem interacţiona cu statul în mediul online, fără a fi nevoie a ne deplasa la ghişeu. Soluţia se cheamă ghiseul.ro., la care, începând de astăzi (1 decembrie — n.r.), avem o facilitate nouă pentru românii din diasporă. Facilitatea înseamnă că putem să creăm un mediu online, deci nu ne mai deplasăm de acasă, ne putem crea user-ul şi parola, cu care avem acces la facilităţile tehnice expuse de către platforma ghiseul.ro. Putem să facem acest lucru pe baza cardului bancar emis atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul din afara României, deci cu un card bancar emis de o bancă din afara României. Lucrurile astea vor facilita, să zicem, relaţionarea românilor de pretutindeni cu administraţia publică în zona de taxe şi impozite", a declarat ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

Ministrul a amintit şi de o altă soluţie informatică prin care se facilitează relaţionarea românilor de pretutindeni cu statul şi anume o platformă prin care românii pot să solicite obţinerea unor autorizaţii şi avize tot online, acestea fiind emise în acelaşi mod.

Citit 2249 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2016 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.