Presiunile fiscale şi salariale | Se accentuează RISCUL de creştere a inflaţiei
Foto: Sursa foto: Internet

Presiunile fiscale şi salariale | Se accentuează RISCUL de creştere a inflaţiei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Presiunile fiscale şi salariale vor afecta puternic bugetul de stat, creşterea economică va încetini, iar aşteptările inflaţioniste se vor accentua în 2017, reiese dintr-o analiză de specialitate realizată pe baza chestionării mai multor firme din diverse domenii de activitate de compania de consultanţă KeysFin.

"Chiar dacă PIB-ul a crescut cu câte 8-9 miliarde de euro pe an, veniturile statului au rămas constante, la 23 de miliarde de euro. Presiunile de ordin fiscal şi salarial vor afecta puternic bugetul de stat, asta dacă nu se vor găsi soluţii de eficientizare a cheltuielilor bugetare. Guvernul va avea de ales între a face reforme, pentru a-şi putea onora promisiunile, sau a-şi extinde sursele de finanţare. De remarcat, în context, că, în ultimii 5 ani, autorităţile au împrumutat de la bănci echivalentul a 20 de miliarde de euro. Cam cât am împrumutat de la FMI şi BM pentru a ieşi din criză”, susţin realizatorii studiului.

Potrivit acestora, este nevoie de investiţii care să genereze oportunităţi de dezvoltare, în special în sectorul infrastructurii, precum construcţia de autostrăzi şi reţele de cale ferată.

Citit 1339 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2017 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.