Trafic naval pe DUNĂRE | În porturile din Galaţi şi Brăila au intrat 11 nave maritime

Trafic naval pe DUNĂRE | În porturile din Galaţi şi Brăila au intrat 11 nave maritime
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Convoaiele cu materii prime destinate combinatului siderurgic ArcelorMital Galaţi şi combinatului Alum Tulcea au ajuns la destinaţie şi au intrat în operare în porturi, după ce, cu derogare de la autorităţile din domeniul navigaţiei, au primit permisiunea de a tranzita sectorul fluvial al Dunării, pe care circulaţia este restricţionată din cauza gheţurilor, au declarat pentru „Viaţa liberă” reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi.

După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, trei convoaie au primit la sfârşitul săptămânii trecute permisiunea de a forţa „blocada” gheţurilor, pentru a asigura continuitatea fluxurilor industriale din cele două importante unităţi industriale.

„Închiderea navigaţiei pe sectorul Brăila - Baziaş, începând din 10 ianuarie, ne-a afectat în ideea în care nu s-au mai putut face transporturile fluviale la capacitatea dorită. Am avut însă o legătură strânsă cu operatorii portuari, cu Navrom, cu AFDJ Galaţi, astfel încât să nu blocăm activitatea de aprovizionare a combinatelor. Au fost aceste convoaie speciale de la Constanţa, două pentru Galaţi şi unul cu bauxită pentru Tulcea, au ajuns şi nu avem probleme din acest punct de vedere”, ne-a declarat directorul general al APDM Galaţi, Luigi Ciubrei.

Acesta a precizat că, în prezent, în porturile de la Dunărea Maritimă sunt în tranzit sau în curs de operare 11 nave maritime. „Traficul maritim nu a fost îngreunat foarte mult pentru că, deşi sunt blocate de gheţuri braţele Chilia şi Sf.Gheorghe, navigaţia se desfăşoară pe Canalul Sulina. În momentul de faţă avem în Portul Brăila şapte nave maritime şi în Portul Galaţi patru nave (două în radă, două în operare - n.r.). În Portul Tulcea nu avem, deocamdată, operaţiuni cu nave maritime”, a precizat directorul general al ADPM Galaţi.

În prezent, activitatea operatorilor se desfăşoară în condiţii de iarnă. APDM Galaţi ţine legătura cu Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, cu AFDJ Galaţi şi cu operatorii portuari, în vederea menţinerii funcţionale a porturilor.

Citit 6020 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2017 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.