15.000 de euro pentru fermele mici. FIȚI PE FAZĂ!

15.000 de euro pentru fermele mici. FIȚI PE FAZĂ!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Prin submăsura 6.2, numită „Sprijin pentru Dezvoltarea Fermelor Mici” din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), un agricultor va putea primi până la 15.000 euro, dintre care 75 la sută, în avans. Totul, în cadrul unui proiect care nu va presupune contribuţie financiară proprie. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) nu a dat, încă, startul depunerii de proiecte pe această măsură, dar ar putea-o face, în curând.

Banii vor putea fi accesaţi de fermierii - persoane fizice, persoane fizice autorizate, membri ai întreprinderilor individuale sau familiale - care au o fermă cu un normă de producţie cuprinsă între 8.000 şi 11.999.

Cum calculaţi? Înmulţiţi elementele existente în fermă (hectare de teren lucrate, animale în creştere etc. cu coeficientul de producţie (SO). O listă a acestor coeficienţi găsiţi pe siteul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Vom reveni cu amănunte legate de actele pe care trebuie să le pregătiţi pentru depunerea proiectului şi cu data la care se va anunţa deschiderea sesiunii.

Citit 3274 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2017 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.