Contractul colectiv de muncă redevine obligatoriu

Scris de  Luni, 20 Martie 2017 11:00
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a declarat vineri, la Botoşani, că în România contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii nu doar la stat, ci şi în mediul privat. Petrea susţine că obligativitatea va fi introdusă în noua lege a dialogului social. Actul normativ ar urma să fie lansat în dezbatere publică imediat după intrarea în vigoare a legii salarizării unice în sistemul bugetar.
"Există o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel naţional şi trebuie să creăm un sistem de protecţie a angajaţilor, astfel încât drepturile acestora să fie respectate. Legea actuală trebuie modificată astfel încât noi să creăm condiţiile minime pentru respectarea drepturilor angajaţilor, pentru că nu vrem să influenţăm foarte mult mediul de afaceri", a precizat Gabriel Petrea.
Aceeaşi sursă a declarat că vede ca pe greşeală eliminarea, în 2011, a obligativităţii încheierii contractelor colective de muncă.         

Citit 1673 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2017 16:31

2 comentarii

 • postat de albert Marți, 21 Martie 2017 01:22 84.117.40.*** Link la comentariu
  1
  11

  La contractul colectiv de munca patronii dau spaga la liderii sindicali si gata au rezolvat pe cand daca se negociaza individual de fiecare in part le e mai greu sa faca figuri! In Galati salariul net ar trebui sa fie intre 2000 si 3000 lei pt orice sclav.

  Raportează
 • postat de La o privire atentă Luni, 20 Martie 2017 21:40 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  17

  Greșeală premeditată, intenționată, pentru introducerea în stare de sclavie a salariaților. Așa-zisa Lege a dialogului social era, până de curând o lege a dictaturii. I-a mai adus niște retușuri PSD-ul (bine venite) dar a devenit foarte incoerentă. Să ne înțelegem: înainte era coerentă în imbecilitatea ei. De aceea trebuie modificată cap-coadă. Tratarea salariaților ca pe niște sclavi nu poate aduce nimic bun. Unde e sclavie e și sărăcie. Din păcate, puțini înțeleg aceste mecanisme.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.